Leadership Autentic 5 – Seminar pentru adolescentii din Moinesti

Leadership_Autentic_1-w550-h400Fundația LEADERS organizează, în perioada octombrie 2013 – iunie 2014, cea de a cincea ediție a programului național Leadership Autentic dedicat tinerilor cu vârste între 14 și 18 ani. Cele 25 de locuri din municipiul Moinești sunt finanțate complet și includ participarea timp de 4 zile în program, materialele de training (suportul de curs, logistica și papetaria), pauzele de prânz și răcoritoarele din fiecare zi de training cât și accesul pe platforma profesională de orientare în carieră pe baza căreia vor primi un raport individual cu descrierea orientărilor vocaționale.

Cele 25 de locuri din fiecare localitate sunt finanțate complet și includ participarea timp de 4 zile în program, materialele de training (suportul de curs, logistica și papetaria), pauzele de prânz și răcoritoarele din fiecare zi de training cât și accesul pe platforma profesională de orientare în carieră pe baza căreia vor primi un raport individual cu descrierea orientărilor vocaționale. Înscrierile se realizează online, iar în urma selecțiilor sunt selectați câștigătorii celor 25 de burse din fiecare localitate.

Ediția din acest an se va desfășura în București, Iași, Moreni – județul Dâmbovița, Moinești – județul Bacău, Ianca, judetul Brăila, Buzău, Urlați – județul Prahova, Câmpina – județul Prahova, Videle – județul Teleorman, Bustuchin – județul Gorj, Rupea – județul Brașov, Ploiești, Pitești, Sibiu, Bolintin Vale – județul Giurgiu.

Portretul robot al liderului în viziunea adolescentul român

Conform unei cercetări realizate în cadrul Leadership Autentic, comunicativitatea, ambiția și responsabilitatea sunt caracteristici pe care trebuie să le aibă liderul pe care tinerii l-ar urma. În privința valorilor la care se raportează, adolescenții au ales familia și prietenia ca fiind cele mai importante chiar dacă tinerii participanți provin din medii diferite (rural și urban).

“Leadership Autentic se adresează adolescenților cu vârste între 14 și 18 ani, iar efectele sale sunt de a-i ajuta pe tineri să descopere și să fie conștienți de propriul potențial, implicându-se în liceele/comunitățile din care fac parte. Aflat deja la a cincea ediție, acest program ne oferă insight-uri utile despre valorile adolescenților și despre imaginea pe care o au despre lider și leadership, iar participanții beneficiază de cunoștințe complementare programei școlare care îi ajută să își pună în practică proiectele.” declară Adina Maria Ghiță, Program Director Leadership Autentic.

Beneficiile Leadership Autentic

Programul se adresează unei grupe de vârstă care se îndreaptă către alegerea unei facultăți, are nevoie de găsirea vocației și de stabilirea unor valori pe care să le regăsească în modelele pe care și le aleg. Leadership Autentic își propune se completeze practica școlară printr-o serie de activități de educație informală care pun accent pe dezvoltarea abilităților de leadership, comunicare, lucru în echipă, inițiativă și spirit pro-activ cu scopul de a-i pregăti pe participanți pentru viața profesională.

Înscrierile se realizează online, iar în urma selecțiilor sunt selectați câștigătorii celor 25 de burse din fiecare localitate.

“La o săptămână după nivelul 1 am fondat împreună cu alți 24 de tineri Leo Alpha Young&Smart Club Bacău, am fost delegată în European Youth Parliament și am participat la un proiect Habitat for Humanity.  După nivelul al doilea, am fost în grupul de organizare a două concursuri – ExplorIT ediția a IV-a și Festivalul de muzică acustica ediția a IV-a. Apoi am avut o vară plină, am fost voluntar la Centrul Cercetășesc Nocrich și am participat la Vara Absolvenților Leadership Autentic, iar activitățile au continuat pe tot parcursul verii. ” afirmă Teodora Iacob, elevă din Bacău despre oportunitățile deschise după participarea la Leadeship Autentic.

Orarul unui viitor lider
noțiuni teoretice și practice de leadership prin metode neconvenționale și interactive
interacțiune cu tineri cu valori comune, pasionați de leadership și proactivi
comunitate cu putere de decizie și dorința de schimbare în bine a societății
accesarea gratuită a celei mai cunoscute platforme internaționale de orientare vocațională pentru tineri

Tabăra Leadership Autentic
După finalizarea cursurilor în cele 15 localități, tinerii participanți se vor putea înscrie pentru un loc în Tabăra Leadership Autentic. În tabără vor fi admiși 30 de adolescenți.

Înscrierea în programul Leadership Autentic se poate realiza online accesând linkul de mai jos:
http://www.leaders.ro/programe/leadership-autentic/roinscriete/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.