Camera de Comerţ din Aquila şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia au semnat un protocol de intelegere

Protocol de colaborare semnat între Camera de Comerţ din Aquila şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia pentru a încuraja adoptarea şi punerea în aplicare a acţiunilor necesare pentru a atrage investiţii străine în sectoare de reciproc interes, stimularea relaţiilor comerciale între companii, cooperarea instituţională şi dezvoltarea socio-economică a teritoriului.

Acestea sunt obiectivele Protocolului de înţelegere semnat în această dimineaţă, la Aquila, la sediul Camerei, de catre preşedintele Camerei de Comerţ din provincia Aquila, Lorenzo Santilli, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Eugen Terteleac.

In cadrul raportului de cooperare, cele două organizaţii s-au angajat să consolideze atractivitatea investiţiilor în propriul teritoriu, identificând domeniile de major interes, să constituie relaţii comerciale reciproce, să promoveze iniţiative la nivel legislativ menite să încurajeze noi investiţii, să pună în valoare realităţile productive şi industriale locale, prin organizarea de evenimente specifice, cu scopul de a promova colaborarea instituţională, de asemenea, şi asupra activităţilor de schimb de know how şi inovare, facilitând în acelaşi timp o colaborare în ceea ce priveşte procesul formativ pentru a favoriza sectorul afacerilor.

Memorandumul de colaborare semnat astăzi, a declarat Lorenzo Santilli, preşedinte al Camerei de Comerţ din Aquila, vizează consolidarea relaţiilor cu Camera de Comerţ română şi societăţile româneşti care operează în provincia noastră, astfel ca procesul de integrare să faciliteze procesul de coeziune socială necesar ţării noastre.

În ceea ce priveşte sistemul de afaceri – adaugă Santilli – noi credem că prezenţa semnificativă a companiilor româneşti în teritoriul nostru ar putea reprezenta o forţă motrice a schimburilor economice cu companiile autohtone care privesc cu interes fenomenul de internaţionalizare, dar şi pentru creşterea şi dezvoltarea acestora.

Prima iniţiativă în urma acestui acord va fi „Forumul economic Romania-Italia Abruzzo 2013”, care va avea loc pe 19 octombrie la Aquila. Vor fi organizate, de asemenea, cursuri de management al afacerilor pentru companii şi de actualizare în ceea ce priveşte cerinţele de reglementare necesare pentru introducerea pe piaţă în mod corespunzător.

„Protocolul de colaborare – a explicat Eugen Terteleac, preşedintele CCIRO.IT, va fi util pentru a consolida colaborarea între cele peste trei mii de companii, înfiinţate în Abruzzo de către cetăţenii născuţi în România şi întreprinderile din Abruzzo.”

Cele două camere vor furniza servicii comune la nivel economic/comercial, în sectorul serviciilor, precum şi o politică de schimb între companiile autohtone şi cele româneşti pentru achiziţionarea de materii prime şi de produse.

Regiunii Aquila i se acordă o mare atenţie – a subliniat Terteleac – vrem să consolidăm schimburile culturale între cele două ţări: o activitate necesară pentru integrarea cetăţenilor noştri care trăiesc şi lucrează în provincia Aquila. Schimburile culturale stau la baza consolidării schimburilor economice.

Iniţiativa a fost posibilă cu sprijinul Asociaţiei Internaţionale „Cavalieri di San Giorgio di Bologna”, care a acţionat ca punte de legătură între cele două Camere de Comerţ.”

La semnarea protocolului au participat preşedintele Asociatiei Internaţionale „Cavalieri di San Giorgio” – Michele Maria Biallo, secretarul-general – Alfredo Ranieri Montuori, secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia – Andrea Amato şi vice-preşedintele Camerei de Comerţ Aquila – Agostino Del Re.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.