Între lentoarea săsească şi aroganţa lui Mickey Mouse

Sila cu care votez duminică, n-am s-o pot şterge cu toate lămâile importate din Grecia. Ajung să votez ca tot sărăntocul “răul cel mai mic”. După ce-am văzut confruntarea dintre un şmecher crescut în poala asasinilor libertaţii şi democraţiei şi-un exponent ardelenesc care mi-a dat uneori impresia de retardat, încep să cred că ştampilatul buletinului de vot, a devenit o problemă majoră.

Eu nu votez pentru interes personal, nici pentru că aşa m-a educat Gâdea, Badea, Banciu sau tristul de Mândruţă. Votez pentru mine, pentru cei care or să vină, pentru cei care cred că PSD-ul ar trebui scos înafara legii atâta timp cât Iliescu încă rânjeşte liber de după cortina însângerată a teatrului politic căruia chiar el i-a bătut cuiele în ritm sovietic, KGB-ist şi-n chip de bunicuţă comunistă cu faţa, chipurile, umană.

Atât de greu îmi este, în închistarea mea anti-pesedistă să ofer votul meu unui om ca Johannis, aclamat la începutul carierei de cei cu care azi ar da impresia că se luptă! Îl văd în rama Antenelor unde a debutat ca actor netalentat în rolul dificil de politician care îi va fi o corvoadă să-l joace.

Votez Johannis cu ştampila tremurândă, cu procese de conştiinţă, mânată de curiozitatea deznodământului.

Dacă aş şti o formulă abracadabrantă să nu fiu nevoită să aleg între cei doi, aş fi fericită. Dar nici Rumburak, Samantha şi Copperfield n-ar putea schimba destinul chinuit al unei enclave balcanice bântuită de blestemul prostiei, al lichelismului şi-al intereselor meschine.

Ştampila-mi schiopătează….

Irina Bacaoanu

Irina Bacaoanu scrie din cand in cand pe Bacaul.ro si mai mereu pe blogul sau, Bacaoanu.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.