Importanța sistemelor de plată online și diversitatea opțiunilor de plată

Odată cu dezvoltarea internetului, oamenii au ajuns să-l folosească frecvent pentru a le ușura munca cotidiană, pentru comunicare, dar și pentru cumpărături online.

Statisticile efectuate de specialiști arată că peste 67% dintre clienții, care aleg să facă cumpărături online, abandonează procesul. Explicaţiile pot varia de la o industrie la alta și de la un magazinul la altul. Mai ține și de mofturile cumpărătorului și a faptului că se poate răzgândi sau poate găsi la alt magazine același produs mai ieftin.

Unul dintre motivele pentru care clienții ajung să abandoneze procesul de cumpărare poate fi metoda de plată acceptată de magazine.

Dezvoltarea e-commerce-ului oferă nenumărate beneficii magazinelor care își promovează produsele prin intermediul internetului și care reusesc să atraga cumparatori de pe întreg mapamondul. Însă, această evoluție poate aduce și o serie de probleme cu care se pot confrunta companiile, una dintre acestea fiind comportamentul online al utilizatorilor.
În anul de grație 2021, oamenii se așteaptă ca pe site-urile de comerț online sau pe orice tip de alt site de unde se pot achiziționa diverse chestii să existe multiple sisteme de plată. Cele mai populare metode pe care ar trebui să le considerați acceptate sunt Apple Pay, Google Pay, Paypal și Amazon Payment.

Inclusiv site-urile cazinourilor online au adoptat numeroase sisteme de plată, fie cu cardul, fie prin intermediul aplicațiilor. Sunt si paypal casino, cele ce acceptă plăți și tranzacții prin paypal.

Modalități de plată online

Plăți EFTPOS – această metodă permite clienților să plătească direct în contul bancar prin intermediul unui card bancar, card de credit sau card de debit.
Plăți cu cardul de credit și cu cardul de debit – un card de credit permite clienților să plătească bunuri și servicii prin crearea unei datorii cu un furnizor de carduri de credit. Cardurile de debit deduc suma vânzării din contul bancar al unui client.
Plăți prin debit direct – pentru a deveni utilizator de debit direct, veți avea nevoie de o afacere stabilită. Plățile directe sunt rapide, dar este necesar să fiți la curent cu taxele pentru procesarea plăților cu debit direct.
Plăți online (Paypal) – plățile online permit clienților să plătească bunurile și serviciile prin intermediul site-ului web. Plățile pot fi automate și convenabile. Asigurați-vă că utilizați criptarea pentru trimiterea informațiilor de plată și pentru a vă proteja clienții de infractorii cibernetici.
Apple, Google și Samsung Pay oferă toate opțiuni de plată prin dispozitive care au sistemele de operare pe ele. Telefoanele iPhone și Android au capacitatea de a conecta metodele de plată la majoritatea furnizorilor de carduri de credit și de debit. Un dispozitiv numit cititor de cititori de plăți fără contact acceptă conexiuni de pe dispozitivele clientului și inițiază tranzacția.
Cec – plata prin cec devine din ce în ce mai puțin frecventă acum, deoarece avem metode de plată electronice. Cecurile necesită o mai mare manipulare pentru procesare și pot atrage taxe.
Carduri cadou și vouchere – acestea pot crește vânzările în ocazii speciale. De asemenea, vă pot ajuta să vă promovați marca și să atrageți clienți noi.
Bitcoin și monede digitale – monedele digitale sunt similare cu banii. Folosiți-le pentru a cumpăra și vinde bunuri și servicii pe piețele de schimb. Companiile nu trebuie să accepte moneda digitală ca plată, deoarece nu este curs legal. Valoarea monedei digitale se poate schimba mai repede decât moneda tradițională.

Indiferent dacă aveți o platformă de comerț electronic existentă sau dacă începeți un site de comerț electronic de la zero, gateway-ul de plată trebuie să fie o prioritate și trebuie să aveți la dispoziție opțiuni care să fie atrăgătoare pentru toți clienții pentru că lumea are preferințe diferite.

Un gateway de plată permite unui comerciant să depășească limitările geografice în ceea ce privește audiența și să crească veniturile din capacitățile suplimentare aduse de aceste sisteme.

Prin urmare, ar trebui să fie luate în considerare implementarea mai multor metode de plată online pentru a putea satisfice o gamă cât mai mare de clienți. Avantajele procesării plăților online sunt numeroase. Inclusiv implementarea mai multor metode de plată pentru cazinouri online poate duce la creșterea veniturilor și a satisfacției clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.