Identificat și reținut de polițiști pentru că a incendiat o locuință

În urma activităților de cercetare specifice desfășurate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au identificat și depistat un bărbat de 28 ani, din localitate, care la data de 20 ianuarie a.c. a incendiat locuința unui vecin.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul a incendiat cu intenție locuința nelocuită a vecinului pentru a se răzbuna, întrucât acesta nu a fost de acord să-i vândă imobilul, găsind un alt cumpărător care i-a oferit un preț mai mare. Locuința nelocuită și nemobilată a ars în totalitate.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 28 de ani pentru o perioadă de 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului cu propunere de arestare preventivă, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Polițiștii au identificat 6 autori în 4 dosare penale

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au desfășurat activități specifice pentru identificarea mai multor autori cercetați în dosare penale, privind infracțiuni contra patrimoniului și prevăzute de Codul Silvic.

Astfel poliţiştii au identificat doi tineri de 16 și 17 ani, din Moinești, care la data de 11 martie a.c., aflându-se pe raza comunei Asău, au sustras o geantă din portbagajul unei biciclete, conduse de un bătrân de 82 de ani, în care se afla suma de 500 de lei. Cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, au fost identificați doi tineri de 24 și 29 de ani, din localitățile Agăș și Brusturoasa, care au tăiat ilegal mai mulți arbori esență foioase, din pădurea Ocolului Silvic Comănești, producând un prejudiciu de 2 022,50 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

Totodată, un tânăr de 27 de ani, din Agăș, a fost identificat și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și comerț cu animale sălbatice luate din natură, după ce a încercat să vândă prin intermediul unor rețele de socializare un pui de vidră.

Polițiștii au identificat și un bărbat de 57 de ani, din Asău, după ce în perioada mai-septembrie 2016, a pășunat oile pe proprietatea unui locuitor din comuna Brusturoasa, distrugând vegetația forestieră și mai mulți puieți de arbori, producând un prejudiciu de aproximativ 1000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pășunat interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.