Gospodinele românce și ucrainence s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase rețete de toamnă

SOS Satul Copiilor Hemeiuș a găzduit sâmbătă, 15 octombrie, un festival al toamnei în care au fost preparate diferite mâncăruri, specifice bucătăriilor românești și ucrainene.

Astfel, refugiații ucraineni cazați la Hemeiuș și în Bacău au pregătit zacuscă, magiun, au copt vinete și ardei și au pus murături pentru iarnă.

Copiii au învățat cum se face mustul, au participat la jocuri creative și interactive și au dat o mână de ajutor adulților în prepararea bucatelor.

Această întâlnire a fost prima dintr-o serie de acțiuni care se vor desfășura în cadrul unui club de ateliere, organizat de SOS Satul Copiilor Hemeiuș, la care sunt așteptați să participe în mod gratuit atât copiii cât și adulții, ucraineni și români deopotrivă.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 137 de ţări ale lumii. Asociația, prezentă în România în București, Hemeiuș, Cisnădie și Prejmer are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească şi susţinerea şi protejarea celor care riscă să o piardă.

Totodată, de la începutul crizei declanşate de războiul din Ucraina, peste 200 de persoane – copii şi familiile acestora au găsit un loc sigur în satele SOS din România, în cadrul programului de urgenţă destinat refugiaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.