Avarie la apa potabilă pentru zona Onești – Târgu Ocna

În data de 17.10.2022 echipele S.C. CRAB S.A. au constatat o defecţiune la conducta de aducţiune apă potabilă Dărmăneşti – Târgu Ocna – Oneşti (Ramura Sud) în zona satului Tuta, com. Targu Trotus.

Avand în vedere faptul că avaria permite programarea lucrărilor de remediere se va oferi timp consumatorilor să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada efectuării lucrărilor de reparaţii.

Astfel, întreruperea alimentării cu apă a aducţiunii se va face în data de 19.10.2022, începând cu ora 09:00.

În funcţie de situaţia gasită în teren durata estimată până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit şi presiune, este de aproximativ 22 ore, respectiv:

1. Durata de golirea a tronsonului afectat şi a intervenţiei pentru remedierea defecţiunii, o estimăm până la aproximativ 10 ore, în funcţie de complexitatea reparaţiei (de la ora 09:00 pana la ora 19:00);
2. Timpul estimativ de încărcare (umplere) a aducţiunii este 12 ore (de la ora 19:00 până în dimineaţa zilei de 20.10.2022 ora 07:00).

De această oprire vor fi afectaţi consumatorii: RAJA SA – pt. Municipiul Onești, comuna Caşin, comuna Târgu Trotuş (satele Târgu Trotuş, Viişoara, Tuta), comuna Pârgăreşti, Chimcomplex Borzești și SNAP Târgu Ocna.

Reluarea furnizarii apei potabile, la parametri normali de debit şi presiune, către utilizatori, se va face treptat, pe măsura umplerii conductei.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. CRAB S.A. recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat lucrărilor.

Este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei în anumite zone ale acestor localitaţi să apară şi fenomenul de turbiditate (apă murdară).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.