Festivalul Mamaia Copiilor începe cu etapa zonală

Anul acesta se va desfăşura cea de a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor” organizat de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, A.N.E.T.S., Consiliul Județean Constanța, Asociația Culturala ”MAMAIA COPIILOR”, SC Euroconcert SRL, A.N.C.C.S.R si Casa de Cultura a Sindicatelor- Constanta.

Pentru Secțiunea de Interpretare se pot prezenta soliști individuali pentru cele 4 grupe de vârstă ( 4-6, 7-9, 10-12, 13-15. ), grupuri vocale mici formate din 2-6 componenţi precum şi grupuri vocale mari formate din 8-20 componenţi.

La preselecţia zonală de la Bacău ce va avea loc joi 22 martie 2012 incepând cu ora 11,00 la Palatul Copiilor, concurenții individuali se vor prezenta cu două melodii de muzică ușoară românească pe suport CD in format WAV.

Grupurile mici prezintă o melodie ori un colaj de muzică uşoară românească având o durată maximă de 3, 30 minute, momentul pe care vor sa-l prezinte in concurs trebuie sa fie in prima auditie.

Grupurile mari prezintă câte un show de muzică românească cu durata maximă de 6 minute si un DVD de prezentare a momentului, in prima auditie, pe care vor sa-l prezinte in concurs.

Acompaniamentul trebuie asigurat de negativ orchestral inregistrat pe CD.

Materialele video se pot prezenta in ziua concursului de preselectie sau prin posta pana la data de 26 aprilie 2012 pe adresa Agenția Internațională “Euroconcert” C.P. 88 O.P. 1 Constanţa.

Rezultatele pentru grupurile mari ce vor fi admise in finala, vor fi afisate pe data de 10 mai 2012. Aceste date sunt valabile si pentru concurentii din diaspora ce doresc sa participe la festivalul din stațiunea de pe litoralul românesc.

Doritorii de a participa la etapa zonală de preselecţie se pot prezenta la oricare centru zonal, indiferent de localitatea în care domiciliază. Cei ce au fost declarati reusiti pentru selectia finala se pot prezenta la oricare din centrele zonale unde se desfasoara aceasta etapa.

Etapa de selecție finala, națională pentru Secțiunea de Interpretare se va desfășura in centrele zonale CLUJ, CRAIOVA, IAȘI, BUCUREȘTI.

Vor promova in finala Festivalului de la MAMAIA cate 12 candidați de la fiecare categorie de vârstă în ordinea mediilor, din toate centrele zonale.

FESTIVALUL se va desfășura în stațiunea Mamaia În perioada 2-8 iulie 2012, iar finala va fi intre 5-8 iulie.

Informaţii suplimentare, zilnic între orele 10-16, la Secretariatul Festivalului. Pentru etapa zonală de la Bacău, informaţii la prof. Claudiu Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.