Hamuri pentru cai, telefoane şi lanţişoare, în vizorul hoţilor

Poliţiştii băcăuani au rezolvat în aceste zile mai multe cazuri de furt. Hoţii nu s-au dat în lături să fure hamuri pentru cai, ţigări, alimente, o combină muzicală, un lănţişor de aur sau chiar sârmă de sudură. Iată care sunt cele mai importante cazuri:

La data de 10.03.2012, în jurul orei 08.10, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizați de către Mariana O., de 24 de ani, din comuna Pînceşti, despre faptul că în noaptea de 09/10.03.2012,  i s-a sustras dintr-o dependință un ham din piele pentru cal.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și din verificările efectuate au identificat autorul furtului în persoana lui Vasilică N., de 23 de ani, din aceeași localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 10.03.2012, Constantin P., de 51 de ani, din Moineşti, a sesizat polițiștii despre faptul că în noaptea de 09/10.03.2012, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe raza comunei Pîrjol, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, au stabilit că Alexandru S., de 20 de ani, din comuna Pîrjol, a pătruns în incinta societății prin forțarea lacătului și a yalei de la ușa de acces cu ajutorul unui corp dur. Din interior acesta a sustras  băuturi alcoolice, ţigări, alimente, o combină muzicală şi suma de circa 300 lei, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ de 2000 lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate și predate părții vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Secţia 2 Poliţie Rurală Moineşti a fost sesizată la data de 10.03.2012, în jurul orei 14:30, de Cornelia L., de 39 de ani, din comuna Bereşti Tazlău, despre faptul că o persoană necunoscută i-a sustras fiului său, L.M, de 15 ani, telefonul mobil.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de ordine și siguranță publică, care în urma cercetărilor efectuate a stabilit că minorul de 15 a invitat doi băieți în curtea locuinței sale pentru a purta o conversație, moment în care la insistențele acestora, L. M., i-a înmânat telefonul mobil unuia dintre ei, după care cei doi au fugit.

Ca urmare a verificărilor efectuate polițiștii l-au identificat şi l-au depistat pe     C. M., de 16 ani, din localitate, în timp ce se deplasa către domiciliu, având telefonul mobil reclamat ca fiind furat asupra sa. Bunul sustras, în valoare de aproximativ 400 de lei, a fost ridicat şi predat părţii vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Mioara B., din Comănești, a sesizat polițiștii din localitate, la data de 11.03.2012, în jurul orei 16.00, despre faptul că în aceeaşi zi concubinul acesteia, i-a sustras un lănţişor din aur.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care l-a identificat pe T. George,  de 30 ani, din comuna  Motoşeni, asupra căruia a fost găsit bunul sustras.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că în dimineaţa zilei de 11.03.2012, T. George a fost alungat din locuinţă de concubina sa, care a refuzat să-i restituie mai multe bunuri dobândite în comun, motiv pentru care acesta i-a luat lănţişorul de la gât, urmând să i-l restituie atunci când revenea cu o maşină să-şi ridice  bunurile în cauză.

Lănţişorul, în valoare de 2500 de lei a fost restituit părţii vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

La data de 11.03.2012, în jurul orei 17.10, polițiștii au fost sesizați de către Sorin I., din Comănești, despre faptul că mai multe persoane au sustras bunuri din incinta societății al cărei paznic este, după care au fugit.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranță publică care i-a depistat pe Lucian B., de 23 de ani, Cosmin D., de 35 de ani și Gigi I., de 26 de ani, toți din Comănești, asupra cărora, într-un sac din rafie, a fost găsită cantitatea de 25 kg sârmă de sudură, despre care s-a stabilit că a fost sustrasă din interiorul societății.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 6000 lei, a fost recuperat parțial.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.