Directorii de la Podul Turcului condamnati la 3 ani de pușcărie

Tribunalul Bacau a condamnat la inchisoare cu executare conducerea Grupului Scolar ”Alexandru Vlahuta”, din comuna Podul Turcului. jud. Bacau. Directorul Topa Dumitru si Antohe Doina, director adjunct al liceului au primit cate 3 ani de inchisoare si 2 ani interzicerea unor drepturi, iar secretara Moraru Tatiana, doi ani de inchisoare.

In afara celor trei angajati ai colegiului bacauan, au mai fost condamnate definitiv, la 8 luni inchisoare, inca 41 de persoane, care au dat spaga pentru a trece Bac-ul.

Decizia Tribunalului Bacau priveste doar 44 de persoane din lotul de 95 de la Podul Turcului, implicate în cumpararea Bacalaureatului. Atât profesorii care au primit spaga, cât si candidatii la examenul de maturitate au primit condamnari. Decizia definitiva a Tribunalului va fi atacata cu apel.

”Este strigator la cer sa fie date astfel de condamnari. Ma întreb cât le-ar fi dat, daca nu recunosteau fapta?!”, ne-a spus avocatul directorului Dumitru Topa, Cristian Cojocaru. Cei 44 de inculpati condamnati de Tribunal beneficiaza de reducerea pedepsei cu o treime, deoarece si-au recunoscut faptele.

In lotul de inculpati de la Podul Turcului se numara primari, oameni de afaceri, profesori, politisti sau chiar nume ale lumii interlope. DNA i-a trimis în judecata pentru fraudarea Bacalaureatului, pentru mita si trafic de influenta.

”Acest proces va mai dura. În cazul celor care nu si-au recunoscut fapta este nevoie de noi probe la dosar”, ne-a declarat avocatul Liviu Ghioc.

Solutia Tribunalului Bacau din 2 iunie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.