Se reiau dezinsecțiile din avion

Până pe 1 august în Bacău se vor face tratamente împotriva căpuşelor, muştelor şi ţânţarilor. Pulverizararea substanţelor chimice se va face din avion, pe întreaga suprafaţă a oraşului, în intervalul orar 5.30-10.20.

Sezonul cald dar şi zonele umede din Bacău, cu vegetaţie abundentă (Insula de Agrement, Parcul Cancicov, ş.a.), au favorizat înmulţirea insectelor. Reprezentanţi ai Primăriei au luat decizia a efectua mai multe tratamente împotriva căpuşelor, ţânţarilor şi muştelor.

„Acţiunea are drept scop reducerea densităţii insectelor şi se desfăsoară respectând normele sanitare specifice. Substanţa folosită la dezinsecţie este omologată şi nu este dăunătoare oamenilor şi animalelor. După finalizarea acţiunii se va interveni cu zboruri intermediare în zonele cu vegetaţie abundentă, în parcuri şi zone traversate de cursuri de apă, urmând ca în funcţie de necesităţi să se efectueze şi un al doilea tratament pe întreaga suprafaţă a municipiului“, a precizat, într-un comunicat de presă, Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.