Cursuri gratuite de formare profesională „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”

crucea-rosie-bacauSocietatea Naţională de Cruce Roşie din România a anunțat că începând cu luna august 2014 va derula în municipiul Bacău cursul gratuit de formare profesională “Ingrijitoare batrani la domiciliu”.

Cursurile sunt gratuite, si sunt autorizate CNFPA, la înmânarea diplomei absolventul primind suma de 480 RON, reprezentând subvenţia pentru curs. Cheltuielile de transport si cazare nu se deconteaza.

Conditii de eligibilitate:
– minim studii gimnaziale (8 clase)
– angajat cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social (angajatii din unitatile sanitare publice si private, creşele şi grădiniţele private, centrele private de îngrijire copii şi bătrâni, asociaţii şi fundaţii cu profil medico-social)
– nu sunt eligibili angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare (inclusiv angajati pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, de exemplu infirmiera, mediator sanitar, operator introducere, operare si validare date, mediator social etc.)
– nu sunt eligibili angajaţii ce au beneficiat de nici o altă finanţare din fonduri publice naţionale sau comunitare în calitate de participant, pentru programul de formare profesionala “Ingrijitoare batrani la domiciliu (cod NC 5133.1.2)”
– nu sunt eligibili angajaţii ce au pregătire superioara (studii superioare)
– nu sunt eligibile persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice in mod independent, intreprinderi familiale si individuale.

În completare la condiţiile de eligibilitate, vă informăm că sunt eligibile şi urmatoarele categorii de angajaţi (celelalte condiţii de eligibilitate se menţin în continuare):
1. Personal nedidactic sau administrativ, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor administraţiei publice locale (Grădiniţa cu program normal, Grădiniţa cu program prelungit si grădiniţa care funcţionează împreuna cu creşa cu program zilnic, Grădiniţa cu program săptămânal si grădiniţa care funcţionează împreuna cu creşa cu program săptămânal, gradiniţe şi creşe private, unităţi şcolare etc.)
2. Personal administrativ si auxiliar, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor subordonate Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (centre de plasament, centre îngrijire persoane vârstnice, centre îngrijire copii etc.).

Adresa: Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Bacău: Str.Oituz nr.61, cod postal 600251

Cursurile de formare sunt organizate în cadrul proiectului “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”, proiect ce este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.