Dascălii băcăuani încep să prindă gustul burselor în străinătate

„Dosarul nu este unul extrem de complicat. Candidaţii trebuie să răspundă la nişte întrebări care să le reflecte motivaţia şi interesul pe care îl au pentru a urma acestfel de programe de pregătire. Cei mai mulţi dascăli se tem, însă, de testul la limba străină pe care aplicanţii trebuie să îl dea la începutul lunii mai. Este, însă, vorba de un test de dificultate medie iar nivelul de cunoaştere al limbii străine alese de aplicant nu trebuie să fie unul foarte ridicat”, mai explică inspectorul Sterpu.

Că lucrurile nu sunt prea complicate o confirmă şi Ana Hudici, profesor de limba engleză la Colegiul Economic „Ion Chica” din Bacău. „A fost pentru prima dată când am aplicat pentru un astfel de program şi, spre marea mea bucurie, am reuşit să fiu admisă.
În iunie voi pleca la o şcoală din Plymonth, Marea Britanie, unde voi sta trei săptămâni. Mi-am pregătit încă de pe acum CD-urile de prezentare. Sper că voi fi un bun ambasador al şcolii în care predau, al oraşului şi, de ce nu, chiar şi al ţării”, mai spune, plină de optimism Ana Hudici.

Profesorii care nu au reuşit să se încadreze în acest an în termenul stabilit pentru depunerea dosarelor, vor mai avea şansa abia în primăvara anului viitor să îşi încerce, din nou şansele de a accede într-un program de pregătire finanţat prin fonduri europene.

Autor : Elena SOLOMON, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.