Cum se poate utiliza piatră decorativă pe hol?

Cel mai adesea, decorarea holului în locuinţe se realizează folosind piatră decorativă. Acest lucru se datorează nu numai prezenţei sale şi capacităţii sale de a se încadra în orice tip de interior, ci şi durabilităţii, uşurinţei de întreţinere şi caracterului practic. Un aspect puţin mai deficitar este costul destul de ridicat al unui astfel de material, dar de fapt nu este necesar ca piatra decorativă din hol să acopere complet pereţii şi podeaua. Uşa din faţă, partea inferioară a pereţilor, câteva elemente individuale – finisajele tuturor acestea vor fi suficiente pentru a face interiorul mai viu şi original.

Piatra decorativă pe hol: ordine şi confort

Motivele pentru care piatra decorativă este folosită din ce în ce mai des în proiectarea holului se spune că sunt foarte simple. În hol se acumulează mult praf şi murdărie, care intră în casă de pe stradă. Prin urmare, este necesar să curăţaţi mai des decât în ​​alte camere. Şi având în vedere calităţile antibacteriene şi de respingere a murdăriei pietrei artificiale, nu se va teme de contactul cu apă sau detergenţi. Prin urmare, atunci când curăţaţi holul, căptuşit cu o piatră decorativă pentru interior, nu vă fie teamă să provocaţi daune.

În timpul procesului tehnologic de formare a pietrelor decorative, li se poate da o culoare, textură şi formă complet diferite. Dar simplitatea procesării, greutatea relativ redusă şi nivelul ridicat de rezistenţă mecanică fac posibil să se spună ca decorarea holului cu o piatră decorativă va fi nu numai fiabilă, ci şi durabilă. Nu uitaţi de universalitatea acestui material, este posibil să îl combinaţi cu alte soiuri de decor.

Dacă, totuşi, aţi făcut o alegere în favoarea unei pietre decorative pentru finisarea holului, atunci amintiţi-vă că cel mai preferabil va arăta ca un finisaj fragmentar. Acest lucru va afecta:
• Ferestre şi uşi.
• Unghiuri de văzut.
• Nişe şi scobituri.
• Zonele de contact
• Locurile unde sunt depozitate încălţăminte, obiecte de uz casnic etc.

Un alt avantaj al decorării decorative din piatră este că poate fi aşezat pe orice suprafaţă, inclusiv. şi uşurare. Cu toate acestea, ar trebui pregătit cu atenţie în avans pentru finisarea lucrărilor, mărind indicele de aderenţă.

Avantajele finisării camerei cu o piatră decorativă

• Principalul motiv pentru care acest material este în general preferat este rugozitatea naturală a aspectului sau. Dacă în copilărie tocmai ai admirat castelele medievale, acum ai ocazia să-ţi faci designul acasă. Şi dacă utilizarea pietrei decorative în dormitor este puţin probabil să fie justificată, prezenţa pietrei decorative în interiorul holului va da un rezultat şic.
• Pentru oamenii care nu sunt foarte săraci, holurile din casele lor sunt foarte largi şi ei înşişi adoră tot ceea ce este natural, nu va fi dificil să sculpteze holul de intrare din piatră naturală. Dar există o astfel de metodă de finisare şi un dezavantaj semnificativ – prezenţa unei greutăţi mari, ceea ce duce la consolidarea suplimentară a pereţilor. Dacă la decorarea holului se foloseşte o piatră decorativă, materialul va fi amplasat într-un strat destul de subţire, iar greutatea sa specifică va fi mai mică decât piatra naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.