Cât de zgomotoase sunt acoperişurile din ţiglă acoperită cu piatră vulcanică

Când vine vorba despre acoperișurile metalice, una din temerile proprietarilor este aceea că în timpul ploilor torenţiale sau atunci când cade grindină, zgomotul va fi deranjant pentru cei care locuiesc în casă. Diferitele tipuri de acoperişuri metalice au argumente pro şi contra în legătură cu acest aspect. Vom vedea în continuare care este nivelul de zgomot într-o casă acoperită cu ţiglă cu piatră vulcanică.

Ţigla metalică acoperită cu piatră vulcanică

Plăcile de oţel acoperite cu piatră vulcanică sunt realizate din panouri de oţel galvanizat sau acoperite cu un aliaj din aluminiu şi zinc, având un finisaj realizat din aşchii de piatră vulcanică.
Galvanizarea este procesul prin care se aplică pe oţel un strat protector de zinc, acest lucru fiind esenţial pentru a împiedica apariţia ruginii. De asemenea, galvanizarea întăreşte oţelul suficient de mult pentru a fi posibilă turnarea diferitelor modele, fără a afecta rezistenţa la tracţiune a plăcii. Datorită faptului că galvanizarea creşte rezistenţa la căldură a oţelului, ţigla cu piatră vulcanică este ideală pentru a fi folosită în diverse condiţii de climă.
Înainte ca oţelul galvanizat să fie acoperit cu granule de piatră vulcanică, se aplică un grund ecologic şi un strat de bază ca adeziv. Acestea au rolul de a fixa granulele de rocă pe bază de oţel galvanizat. Următorul pas este aplicarea unui finisaj exterior rezistent la razele soarelui care să asigure durata de viaţă de până la 50 de ani a ţiglei.

Caracteristicile acoperişurilor din ţiglă cu piatră vulcanică

• Grundul acrilic şi granulele de piatră vulcanică utilizate la realizarea acestui tip de acoperiș sunt ecologice. În acest mod, nu este afectată calitatea apei de ploaie colectate de pe acoperiş, motiv pentru care se poate utiliza fără probleme pentru uzul casnic şi grădinărit. Acest lucru este benefic pentru a reduce consumul de apă și de a face economii, dar şi pentru a preveni criza de apă pe timp de secetă.
• Ţigla cu piatră vulcanică este atrăgătoare şi se poate găsi într-o gamă variată de culori.
• Aceasta este uşoară, iar greutatea redusă pe metru pătrat presupune o structură pentru acoperiş mai puţin costisitoare.
• Datorită sistemului de inter-blocare cu care sunt prevăzute, ţiglele cu piatră vulcanică se pot stivui uşor, lucru care asigură siguranţa în timpul transportului, care va fi mai ieftin. De asemenea, sunt ușor de manipulat şi de instalat.

Ţigla cu piatră vulcanică este zgomotoasă?

Plăcile metalice convenţionale sunt destul de zgomotoase atunci când plouă sau cade grindina, iar în condiţii de climă caldă, emit sunete asemănătoare celor auzite la fisurare. Plăcile din oţel acoperite cu rocă vulcanică au mai multe straturi de acoperire, care le protejează de coroziune, cresc rezistenţa la tracţiune şi, totodată, acţionează ca o barieră suplimentară împotriva zgomotului. Din acest motiv, zgomotul cauzat de ploaie sau de grindină este redus semnificativ. De asemenea, există posibilitatea izolării suplimentare a mansardei, acest lucru având dublu rol, și anume: barieră fonică şi izolaţie termică.

În concluzie, ţigla cu piatra vulcanică are numeroase beneficii, fiind totodată un material ecologic care poate creşte randamentul energetic al unei case şi care nici nu îi va deranja fonic pe locuitorii imobilului.

Sursa foto: www.novatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.