Burse școlare pentru elevii silitori

premieri-alecsandriMiercuri, 13 Aprilie 2011, a fost data in care au fost inmanate bursele pentru elevii silitori din Bacau. Am asistat la festivitatea de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” unde a fost prezent, ca reprezentant al primariei, viceprimarul Bacaului Luchian Dragos. A durat putin peste o ora pentru ca toti elevii sa primeasca banii dar in acest timp au avut oportunitatea de a discuta cu viceprimarul si cu directorul colegiului, Vasile Cautis.

Primaria Bacau a oferit 3 tipuri de burse dupa numarul activitatilor extra-scolare si dupa media elevului la studiu:

 • Bursa de Merit: 150 RON
 • Bursa de Performanta: 187.5 RON
 • Bursa de Excelenta: 250 RON
Georgiana Baciu (stanga), Directorul Vasile Cautis (centru) si Georgiana Nutu (dreapta). Voluntar international si Olimpic National impreuna cu directorul CNVA.
Georgiana Baciu (stanga), Directorul Vasile Cautis (centru) si Georgiana Nutu (dreapta). Voluntar international si Olimpic National impreuna cu directorul CNVA.

In total la festivitatea de la Alecsandri s-au impartit 162 de burse, insumand 30.375 lei. Colegiul Alecsandri a primit 111 burse, Scoala Spiru Haret a primit 30 de burse iar Scoala Alexandru cel Bun a fost recompensata cu 21 de burse pentru elevi.

Bursele nu sunt un act de caritate, elevii care au fost premiati au avut activitati extra-scolare uimitoare, de domeniu artistic (dans, cantec, teatru, fotografie etc.), sportiv ( de exemplu Aiacoboae Mara campioana internationala la sarituri in apa) si cultural (pentru olimpiade si concursuri de cultura).

Este foarte frumos ca elevii sunt premiati pentru munca lor si a fost uimitor sa fotografiezi copii entuziasmati si bucurosi ca talentul si silinta lor au fost recunoscute si de mai marii orasului.

Cezar M. Ignat

Cezar M. Ignat este un fotograf semi-profesionist din Bacau. Mai multe pe siteul sau la adresa www.cezarignat.com

4 comentarii la „Burse școlare pentru elevii silitori

 • joi, 14-04-11 la 8:11
  Permalink

  Ma bucur ca a inceput sa fie stimulata si performanta in Romania.
  Foarte bun articolul.
  Succes!

  Răspunde
 • miercuri, 20-04-11 la 16:38
  Permalink

  E greu de crezut ce spuneti in acest articol… 162 burse la Colegiul National “Vasile Alecsandri” …!!! Si cine stabileste cine merita si cine nu sa primeasca aceste „premii”..??? Sunt copii ce reprezinta (si au reprezentat ani la rand) aceasta institutie de invatamant la olimpiadele scolare judetene si nationale, au urcat pe „podiumul” acestora, dar, nu se afla intre primii 162 „elevi silitori” (termen folosit in articolul dvs) ai acestui colegiu…
  Banuiesc ca aceasta „activitate” nu este una extra-scolara, deci nu merita sa fie recompensata…

  Răspunde
 • duminică, 06-05-12 la 22:04
  Permalink

  Felicit persoanele implicate in sustinerea performantei, scoala si conducerea acesteia.
  SUCCES

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.