Bacăul între ruină şi modernizare: Atenţie cad stâlpi!

Dacă în urmă cu ceva timp se citea prin presa locală despre un stâlp E.ON care s-a prăbuşit peste un bătrân în municipiul Bacău, situaţia nu a tras niciun fel de semnal de alarmă. Zilnic, fiecare cetăţean al Bacăului este nevoit să treacă pe lângă un stâlp care este gata oricând să se prăbuşească. Adică, nu contează dacă a căzut unul, trebuie să mai cadă şi pe lângă cel ce oferă autorizaţii la 4-5 firme să-şi atârne cablurile până se înclină cu vreo 10-20 de grade.

Iată aşadar câteva exemple de stâlpi bacovieni ce pun în pericol viaţa cetăţenilor:

1. Stâlpul ghebos sau cel plecat de vreme, este acel stâlp găsit cu dorinţă de cădere liberă, fără a avea cabluri sau alte corpuri ce i-ar putea influenţa proasta instalare. Aşadar este vorba de acel stâlp care fie a fost montat de Dorel et Co. (unul munceşte, nouă se uită), fie a fost cumpărat la reducere. Un exemplu poate fi regăsit în zona Milcov 108.

2. Stâlpul pletos sau cel ultra încărcat, este acel stâlp de care s-au gândit să tragă toţi. După cum românului îi place tot ce-i mult, acesta prezintă o mulţime nedeterminată de cabluri pe el, şi suferă de pe urma autorizaţiilor date cu mult suflet. De atlfel firmele de telecomunicaţii profita din plin de schilzenia acestui stâlp destinat iniţial exclusiv iluminatului public. Imaginea urmatoare este făcută în zona Milcov, în proximitatea pompierilor noi.

3. Stâlpul fără cap. Este acel stâlp destinat iluminatului public care de fapt nu are niciun rol pentru cetăţeni pentru că nu are nicio sursă de lumină instalată pe el. Cel mai probabil, acesta ar fi avut trecut pe hârtie ceva instrumente de iluminat, însă se pare că cineva s-a gândit că ar fi mai bine să reducă consumul de energie electrică.


Bineînţeles că mai sunt multe exemple din multe locaţii ale oraşului. Spre exemplu mai avem şi în zona intersecţiei Miron Costin cu Stadionului:


Iar alte imagini le mai găsiţi şi aici. Şi, lăsând hazul de necaz, apare întrebarea, oare câţi stâlpi vor mai cădea până se va gândi cineva că aceste accidente pot fi evitate?

One thought on “Bacăul între ruină şi modernizare: Atenţie cad stâlpi!

  • miercuri, 20-05-09 la 20:58
    Permalink

    Am parcurs materialul si sa fiu sincer nu ma mai mira nimic.Traim intr-un haos total.De ce oare suntem orbi? Chiar nu ne mai trezim din acesta stare psihotronica? Elita romaneasca ce face ? Oare nu vede nimeni din ROMANIA ca suntem programati sa disparem ca natie ? Nu mai spun de industrie,agricultura,educatie,cercetare,justitie,religie…….da si biserica a devenit un S.R.L. ……..nu mai am de spus nimic. PUNCT.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.