Lasati tinerii sa practice sportul in aer liber!

Astazi a fost depusa la primaria municipiului Bacau o cerere pentru ca tinerii sa aiba acces liber si gratuit pe terenurile de sport ale scolilor si liceelor. Daca sunteti de acord cu aceasta cerere va rog sa va manifestati sustinerea printr-un comentariu sau, daca sunteti impotriva, sa va argumentati parerea tot printr-un comentariu.

Cerere de proiect privind terenurile de sport ale unitatilor de invatamant din municipiul Bacau

Subsemnatul Cristi Juverdeanu, domiciliat in Bacau, in prezent elev in an terminal al Colegiului National Ferdinand I solicit prin prezenta cerere aducerea in discutie in viitoarea sedinta a Consiliului Local a urmatoarelor aspecte privind situatia terenurilor de sport apartinand unitatilor de invatamant:

– aprobarea liberului acces a tinerilor – elevi sau studenti pe terenurile de sport ale unitatilor de invatamant gratuit

– accesul se va face pe baza unui act de identitate (buletin sau carnet de elev/student) care va fi prezentat paznicului sau intretinatorului scolii;

– paznicul sau intretinatorul scolii va inregistra seria si numarul de buletin sau numarul matricol al celor carora li se va acorda acces, data si ora sosirii precum si ora parasirii terenului de sport, analizand starea terenului inaintea si dupa activitatea acestora;

– accesul tinerilor pe terenurile de sport pentru activitati sportive extrascolare se va face numai dupa incheierea tuturor orelor de curs si pana in ora 21 pe timpul verii, 18 pe timpul iernii;

In caz contrar solicit construirea sau modernizarea unor terenuri alternative de sport speciale pentru activitati sportive extrascolare.

Prin cele mentionate se urmareste:

– atragerea tinerilor bacauani catre sport si agrement;

– incetarea actelor de vandalism sau de distrugere a terenurilor actuale prin faptul ca li se va oferi acces gratuit.

De asemenea doresc sa precizez ca astept raspunsul dumneavoastra prin e-mail la ********** sau telefonic 07********, precum si ca, in cazul unui refuz, doresc sa primesc raspunsul insotit de o argumentare solida. Mai precizez ca atat cererea cat si raspunsul vor fi publicate.


Aceasta cerere este adresata Consiliului Local; Cristi Juverdeanu 22.05.2009″

12 comentarii la „Lasati tinerii sa practice sportul in aer liber!

 • vineri, 22-05-09 la 18:12
  Permalink

  Ar fi bine daca i-ar lasa…
  Dar apropo de sport in spatiul liber: primaria a asfaltat pista de pe malul lacului (din fata casei de oaspeti). Au facut-o pentru „Role si Biciclete” E OK dar de ce nu interzice efectiv circulatia motorizatelor pe aceasta pista? Au pus niste semne de interdictie a circulatiei doar pentru motociclete si scutere. Probabil soferii care scurteaza calea de la podul Serbanesti la insula de agrement pot circula nestingheriti…Oricum semenele alea nu-i sperie nici pe motociclisti.Intr-o zi doi smecheri cu o motoreta, fara casti de protectie veneau dinspre casa de oaspeti, pe pista pe care nu ai voie, si au parcat langa intrarea pe insula chiar sub nasul a doi agenti de la politia primariei care s-au facut ca ploua.
  Asa ca spatiul liber de acolo e tot atat de poluat si periculos pentru role si biciclete ca si pe strada.
  Si inca ceva: cand are de gand primaria sa asfalteze si pista din spatele fabricii de suruburi? In viitoarea campanie electorala? Macar atata.. ca de soseaua de centura a Bacaului tot asa am auzit: doar in campanie.

  Răspunde
 • vineri, 22-05-09 la 21:51
  Permalink

  Vasile – vorbesti de zona aia care face legatura intre Insula de agrement si podul de la Serbanesti? Acolo daca mergi cu bicicleta s-ar putea sa ai surpriza sa dai ochii cu haitele de caini care bantuie pe-acolo. Cat despre pista de ciclism – sa fim seriosi. „Pista” respectiva masoara 1km maxim din care vreo 200 metri ai de luptat impotriva cainilor. Situatia sportului este mult mai grava, insa am zis ca ar fi bine sa incepem cu un proiect si apoi de celelalte cate unul.

  Răspunde
 • sâmbătă, 23-05-09 la 10:30
  Permalink

  DA e o iddee excelenta, vreau sa am acces macar sambata si duminica pe terenurile de fotbal!!!!
  Un baiat tanar care nu are unde juca fotbal…sau orice sport !

  Răspunde
 • sâmbătă, 23-05-09 la 13:10
  Permalink

  O idee excelenta. ar trebui si o manifestatie a tuturor tinerilor care doresc acest lucru , in plus ar trebui sa se gandeasca si la biciclisti din parcuri. pana acum nu a fost nici un accident din care sa reiasa ca nu e bine cu bicicleta prin parc. Pana la urma parcul este un loc public in care oamenii fie ei pe role sau biciclete, trebuie sa vina sa se relaxeze plimbandu-se sau facand diverse lucruri „interesante” cum ar fi aruncatul cu privirea la pitzipoance , bautul unei beri lejer fara a fi stresat de alt gabor cu amenda in mana, nu sa fie fugariti de ,”BULAI”, gabor prost incult si plin de zel. LUATI ATITUDINE CA ALTFEL MURITI CALCATI IN PICIOARE DE PROSTI . App . Romania o tzara de kkt cu oameni de cacat.

  Răspunde
 • sâmbătă, 23-05-09 la 20:34
  Permalink

  Bravo, mie imi place ideea, sunt elev in clasa a 9-a si ideea mi se pare excelenta.
  De exemplu nu imi mai rup genunchii aruncandu-ma dupa mingi la fotbal.
  Vom avea de acum si unde juca baschet (in sfarsit)… si nu o sa mai fim alungati de pe teren atunci cand pleaca profesorul.
  Felicit ideea si o suport.

  Răspunde
 • duminică, 24-05-09 la 15:44
  Permalink

  @Cristi: Da despre asta e vorba. Totusi e o zona acceptabila pentru jogging. Unii elevi se antreneaza pentru proba la bac. De la pod la barajul lacului sunt 1700 m. Eu mai alerg pe acolo dar cu cainii nu e chiar o problema.
  Daca ar fi asfaltata pana la baraj si s-ar interzice circulatia masinilor, motocicletelor, scuterelor – adica oricarui vehicul cu motor, n-ar fi chiar rau..
  Ce e mai rau este ca lacul si malul lacului sunt napadite de gunoaie, lesuri de animale in putrefactie si pungi de prenadez de la aurolaci iar pasajul din spatele magazinului Plus parca e WC public. Edilii nu fac nimic iar politia primariei trece foarte rar pe acolo dar nu ca sa faca ceva ci ca sa se mai destinda si ei. Daca nesimtitii care fac mizeria asta ar fi amendati conform cu legile ar fi mai curat si s-ar colecta si fonduri la bugetul local.
  In aprilie chiar s-a organizat o actiune de higienizare la care au participat cativa voluntari probabil. Dar „organizat” e cam mult spus pentru ca „organizatorii” au uitat sa si ridice sacii cu gunoaie care au mai stat pe alee vreo cateva saptamani riscand ca gunoiul sa ajunga in pozitia initiala.

  Răspunde
 • luni, 25-05-09 la 10:56
  Permalink

  @Andrei Bacauanul – Deocamdata ne axam pe terenurile de sport. Le luam la rand pe fiecare, dar trebuie sa fim multi si organizati.

  Răspunde
 • luni, 25-05-09 la 16:15
  Permalink

  E buna initiativa ta Cristi, pacat ca nu suntem uniti, si putini o sa raspunda acestei petitii(presupun ca trebuie sa faci o petitie pentru a avea cat mai multe sanse de reusita in aceasta actiune). Succes!

  Răspunde
 • duminică, 31-05-09 la 21:15
  Permalink

  Te felicit pentru initiativa! Nu cred ca o petitie ar ajuta in cazul asta.

  Răspunde
 • marți, 02-06-09 la 15:18
  Permalink

  Defapt a fost aprobat proiectul si s-a dat lege cu privire la acest lucru, deci aceasta cerere a avut efect

  Răspunde
 • miercuri, 12-05-10 la 22:38
  Permalink

  ma bucura interesul pe care unii il arata pentru sport. mi-ar placea sa vad cat mai multi alergand, practicand un sport. ma enerveaza privirea unora de pe strada care se uita in urma ta daca alergi. la insula de agrement cel mai mult ma enerveaza musculitele care iti intra in ochi sau gura cand alergi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.