Întreprinzătorii din Bacău, invitaţi la conferinţa „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor. Finanţarea şi protejarea afacerii de efectele crizei”

BTL Design va organiza la Bacău, la hotel Decebal, pe 20 mai, începând cu ora 9.00, conferinţa destinată întreprinzătorilor mici şi mijlocii, cu titlul „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor. Finanţarea şi protejarea afacerii de efectele crizei”. La această conferinţă, întreprinzătorii locali pot afla informaţii utile pentru afacerea lor, şi vor putea pune întrebari directe interlocutorilor lor de discuţii. Acest an este un an cu un climat economic delicat, deci orice informaţie poate ajuta firmele să reziste pe timp de criză.

Evenimentul se doreşte a fi un forum de discuţii între cei care oferă soluţii pentru IMM-uri, şi beneficiarii acestor soluţii. Accesul reprezentanţilor IMM-urilor locale la conferinţă este gratuit.

Tema cuvântului de deschidere este „Accesarea fondurilor europene destinate dezvoltării infrastructurii – condiţie pentru dezvoltarea mediului economic. Cum ajută autorităţile locale IMM-urile ?” Invitat special este primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache.

Sesiunea 1 a conferinţei va avea ca teme „Finanţarea şi protejarea afacerii. Soluţii de
eficientizare a activităţii şi reducere a costurilor”.

În începutul acestei plenare, Paul Diaconiţă, Data Sales Consultant, Vodafone România, va vorbi despre importanţa comunicaţiilor în orice afacere, indiferent de mărimea acesteia, şi va expune cum „Cu Vodafone poţi profita de orice oportunitate”.

Video: fragment din prezentarea d-lui Paul Diaconita, Data Sales Consultant la Vodafone Romania.
Conferinta a fost transmisa live de pe http://Bacaul.ro/live/

Reprezentanţi ai băncilor comerciale vor expune apoi soluţii financiare pentru IMM-uri.
Ion Radu – Manager BTL Design, va vorbi despre „Protejarea tranzacţiilor ce folosesc creditul comercial/Soluţii oferite de Coface Romania”.

În încheierea primei plenare, Radu Bozocea, director la Ariana Marcă Înregistrată, va vorbi despre protejarea mărcilor de comerţ.

După o pauză de cafea, sesiunea 2, cu tema „Accesarea de finanţări nerambursabile. Surse de finanţări. Fiscalitate si impozitare”, va începe cu prezentarea lui Adrian Anghel de la DGFP Bacău, despre „Norme metodologice aplicare impozit forfetar”.

Apoi, reprezentanţi ai OTIMMC şi FNGCIMM, precum şi de la Ministerul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, vor fi prezenţi pentru a prezenta soluţii pentru oamenii de afaceri.

Conferinţa se va termina printr-o tombolă pentru participanţi cu premii surpriză oferite de către sponsori şi organizatori, şi un dejun de afaceri.

Pentru orice alte informaţii, vă stau la dispoziţie: Gabriela Malcinschi, la telefon 0724229024, sau prin e-mail: gabriela.malcinschi@btlmediacom.ro

Partenerii media ai conferinței sunt Business Standard, Money Express, Startups.ro, Smartfinancial, Smartbank, Finantare.ro, Club afaceri, NewsChannel, Ziarul de Bacău şi Observator de Bacău.

Puteţi să găsiţi orice alte detalii, ca şi fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro.
Despre programul „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”

„Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor” este un program marca BTL Design. Programul a fost iniţiat de BTL Design în 2006, având ca intenţie aducerea către IMM-urile din întreaga ţară a informaţiilor de care au nevoie în contextul aderării europene. Conferinţele au debutat în martie 2006, şi îşi propun ca în 4 ani să parcurgă cele 41 de judeţe ale României. Prima etapă a fost Bihor, pe 29 martie 2006. În 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinţe, în 2007 au fost 12 ediţii, iar în 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrările conferinţelor sunt structurate în două plenare. Prima se numeşte „Soluţii pentru eficientizarea afacerii. Soluţii de transmisii de date cablu/wireless. Soluţii comunicaţii mobile şi fixe. Soluţii internet. Soluţii de infrastructură pentru afaceri. Soluţii de promovare. Soluţii de pensii private. Soluţii de resurse umane. Soluţii de recuperare a creanţelor”, şi prezintă toată gama de soluţii destinate IMM-urilor şi care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt direcţii pe care întreprinzătorii le pot adopta pentru a le facilita munca, şi în consecinţă pentru a creşte competitivitatea, ceea ce duce şi la sporirea cifrei de afaceri.

Plenara a doua tratează „Soluţii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finanţare, oferte de finanţare bancară pentru IMM-uri, finanţare din fonduri structurale şi de coeziune”. Aceasta cuprinde soluţii oferite de bănci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum şi finanţări europene, explicaţii de la experţi pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operaţional regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinţă este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platformă eficientă de comunicare între providerii de soluţii pentru IMM-uri (în oricare domeniu), şi întreprinzătorii locali, cu care aceştia pot veni în contact cu această ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinţe sunt firme mari, care concep şi dezvoltă soluţii pentru IMM-uri. În decursul timpului, printre aceşti parteneri putem enumera Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface România, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, şi alţii.

Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat în promovarea B2B şi este unul dintre marii organizatori de evenimente de afaceri din ţară. Are deasemenea o ofertă variată de servicii: publicitate “below the line”, publicitate neconvenţională, realizare de strategii complexe de comunicare şi relaţii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor întâlniri societatea civilă – administraţie publică (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinţe, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presă, concepere conferinţe, seminarii, gestionarea relaţiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole). Aria de activitate a societăţii se extinde în funcţie de cerinţele fiecărui client. BTL Design realizează campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clienţilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.