Bacăul în arta tinerilor: promovarea municipiului cu ajutorul artelor vizuale

BACĂUL ÎN ARTA TINERILOR este un proiect prin care tinerii elevi ai Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău își promovează orașul prin artă.

Tinerii artiști au realizat lucrări având ca subiect obiectivele de interes ale Bacăului, locurile pe care le consideră atracții turistice.

Lucrările elevilor au fost deja expuse la Muzeul de istorie Iulian Antonescu și la Casa memorială George Bacovia, participând la evenimentul „Noaptea muzeelor”.

Alte trei expoziții se vor desfășura de-a lungul următoarelor 3 zile începând de astăzi 24 noiembrie, în aer liber, în trei locații diferite: în fața Casei de cultură din Piața Tricolorului, pe trotuarul din apropierea statuii poetului George Bacovia și în fața Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău.

Lucrările de fotografie, pictură, grafică și artă monumentală vor putea fi admirate între orele 11:00 și 14:00 pe parcursul celor trei zile.

Proiectul este doar un început dintr-o serie prin care se intenționează promovarea Bacăului, acțiuni ce vor continua în anii următori.

Cea mai importantă fructificare a proiectului, pe lângă expozițiile stradale, este realizarea unui album digital care va fi postat permanent pe site-ul colegiului și al Consiliului Local Bacău, ca o resursă liberă și un document de promovare al orașului.

În proiect s-au implicat aproximativ 200 de elevi ai Colegiului de Artă ”George Apostu” Bacău.

Manifestarea face parte din proiectul „Bacăul în arta tinerilor” susținut financiar în proporție de 84% de Consiliul Local Bacău, în baza LEGII nr. 350 și este realizat în parteneriat cu inițiatorii proiectului Asociația Pentru Artă și Educație „George Apostu” și Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, prin membri echipei de proiect, prof. Claudia Elena Vasilache – Președinte al asociației, prof. dr. Adriana Cristina Busuioc, director al Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău în calitate de coordonatori împreună cu cadre didactice ale colegiului prof. Katy Lăcrămioara Andrieș, prof. Luminița Monica Radu, prof. Ionela Lăzureanu, prof. Ioan Dan Silviu Lăzureanu, prof. Florența Bogdan, prof. Mădălina-Alexandra Șolot, prof. dr. Bianca Andreia Rotaru.

One thought on “Bacăul în arta tinerilor: promovarea municipiului cu ajutorul artelor vizuale

  • miercuri, 25-11-20 la 21:46
    Permalink

    Not a Romanian but I would have loved to be there

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.