Cercetaţi penal pentru conducere sub influența alcoolului

În data de 18 noiembrie a.c, în jurul orei 23.30, polițiștii Postului de Poliţie Tamaşi, au oprit, pentru verificări, un bărbat de 46 ani, din com. Gioseni, care conducea un autoturism pe DJ 252, pe raza comunei Buhoci.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 23.30, polițiștii Postului de Poliţie Luizi-Călugăra, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism care se deplasa sinuos pe strada Emil Brăiescu, pe raza comunei Măgura.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că la volanul autoturismului în cauză se afla un bărbat de 40 ani, din com. Mărgineni, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,52 mg-l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În ambele cazuri polițiștii i-au sancţionat contravenţional pe cei doi conducători auto, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.