Alooo, orașul e acoperit de gunoaie! Ne izbăvește cineva de mizerie?


Dacă ar fi să pornești prin Bacău să fotografiezi gunoaie, telefonului i-ar trebui memorie nelimitată ca să poată stoca atâtea imagini. Nu-i nicio exagerare: Bacăul e îngropat în gunoaie! Nu e nicio diferență între zone (centrale sau periferice), peste tot e la fel.

Conteinerele pline, resturi menajere, peturi, pișat, mirosuri de ți se întorc mațele pe dos și avem parte de toate aceste abjecții, în condițiile în care plătim una din cele mai scumpe taxe de salubritate din țară.

Fiecare primar a aiurit lumea, în campania electorală, cu ”Să vezi cum o să lingi pe jos, dacă m-alegi!” și l-a arătat cu degetul pe cel dinaintea lui că nu are soluții pentru salubrizarea orașului.

Dar să ne fie clar: jegos ca acum, Bacăul n-a fost niciodată! E mizerabil la limita superioară a indecenței și se pare că din ce în ce, situația se va accentua.

Am făcut azi o plimbare prin centru, cu niște prieteni veniți din străinătate după ani mulți. Mi-era jenă de privirile pe care și le fereau la vederea fiecărui gunoi. Asfaltul era groaznic de slinos iar vântul căra hârtii, ambalaje, pungi. Ce imagine!

Am trecut pe lângă cinematografele ”Central” și ”Muncitorul” unde nici un cerșetor nu s-ar adăposti. Cum să-ți ferești privirea la nesfârșit când jegul ți se lipește de retină pentru că stăpânește de prea mult timp, întreg orașul?! Cum să taci după ce ai văzut Vestul țării, Vestul Europei și ai aflat că există și o altă realitate a imaginii unui oraș? Iar tu, băcăuan, idiot sinistru, să te mai crezi european cu drepturi depline când singurul sport pe care ți-l recomandă Primăria orașului tău, e să te-nveți să faci slalom printre mormane de gunoaie. Titlul e retoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.