Oscar Aizic – un veritabil domn

A fost renumit în oraș de-a lungul anilor și orice afacere a construit, a fost un real succes. Un om discret, neimplicat în politică care a întins o mână și evreilor (din a cărei comunitate face parte) dar și ortodocșilor și nu a pus bariere între religii. A ajutat constant parohia Fundu Tutovei și a contribuit la construcția ei. A întins o mână de ajutor oricui i-a cerut-o și dintre cei care l-au cunoscut pe Oscar Aizic, nimeni nu poate susține decât că a fost un om exemplar, de o blândețe și o bunătate rar întâlnită.

Marca ”Oscar Aizic” este distinctă prin rafinament, onestitate și bun gust. Dacă e să privim spre succesele firmei ”Agroindustriala”, spre Hotelul ”Dumbrava”, Terasa ”Dumbrava-Cancicov”, vom observa că omul de afaceri OSCAR AIZIC a fost curajos, remarcabil și a ținut să-și diferențieze proiectele de celelalte instituții și locații, prin unicitatea conceptelor sale.

Cum casele de patrimoniu ajung ruine și nepăsarea pentru istorie și memorialistică e la ordinea zilei, am văzut salvarea Casei Cancicov, când Societatea ”Agroindustriala”, reprezentată prin Oscar Aizic, a cumpărat-o de la moștenitorii Georgetei Cancicov. Am știut că măcar această bucată de istorie, se va menține mult timp în tabloul urban. Știam că acest om va păstra, va recondiționa, va da o față nouă și solidă, acestui monumental reper istoric.

Dacă astăzi, într-o zi frumoasă a unui început de Septembrie, OSCAR AIZIC a plecat la ceruri, nu-mi rămâne decât tristețea pierderii unui băcăuan- apreciat de creștini, iubit de evrei- care ar fi putut fi modelul multora care se întreabă cum arată portretul unui autentic domn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.