Drapelul american la Casa Corpului Didactic

Ieri, la Casa Corpului Didactic Grigore Tabacaru din Bacau a fluturat drapelul american.

American Corner a marcat Ziua Drapelului – Flag Day – printr-o activitate organizata in colaborare cu Colegiul National Ferdinand I. Elevii clasei a III-a, invatator Maria Ojog, si-au aratat cunostintele pe care le au despre Statele Unite ale Americii – asezare, capitala, presedinte, orase, personalitati din lumea filmului si a muzicii.

Apoi discutiile s-au centrat pe steagul american, pe semnificatia celor 13 dungi alb-rosii si a celor 50 de stele albe pe fond albastru, dar si pe variantele pe care le-a avut acesta de-a lungul istoriei.

Elevii au aflat de la Oana Jianu, coordonatorea American Corner, amanunte despre semnificatia si istoricul Zilei Drapelului. Participantii au avut ocazia sa faca o vizita virtuala la casa memoriala a celebrei Betsey Ross, despre care se spune ca a realizat primul steag american, in 1777, la solicitarea presedintelui George Washington.

In paralel, pentru ca se apropie Ziua Drapelului National – 26 iunie – au fost actualizate si cunostintele elevilor despre istoricul si simbolistica steagului românesc. In final, participantii au primit dulciuri, steaguri si cite o harta a Statelor Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.