“Jurnalism de investigatie in slujba interesului public”: Olimpia Filip, singurul jurnalist din provincie printre câștigători

Fundatia Soros Romania si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie anunta castigatorii competitiei de jurnalism. Din motive legate de reusita proiectului de investigatie, subiectele abordate în proiectele castigatoare nu vor fi anuntate public înainte de finalizarea lor.

Au fost declarate castigatoare si vor fi dezvoltate in cadrul programului “Jurnalism de investigatie in slujba interesului public” 11 proiecte de investigatie, din cele 40 inscrise în concurs.

Olimpia Filip, coordonatorul editei băcăuane a ziarului Adevarul, a declarat pentru BACAUL: „Este o mândrie pentru mine faptul că am fost desemnată câștigătoare alaturi de alți zece colegi din Capitală. Legat de subiect, este vorba despre un proiect de investigatie, care deocamdata ramane o surpriza, este o tema pe care o am in cap de multa vreme. Este frumoasa, insa de acum incolo urmeaza partea grea, deoarece urmeaza sa caut dovezi si acte graitoare, care sa intareasca informatiile. „

Juriul a fost format din: Ioana Avadani, director Centrul pentru Jurnalism Independent, Cristian Lupsa, editor Decat o Revista, Mihai Munteanu, jurnalist de investigatie freelancer la Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Castigatorii sunt:
Alina Moscalu
Adrian Mogos
Cristi Ciuperca
Daniel Bojin
Oana Dan
Olimpia Filip
Petru Zoltan
Radu Burlacu
Romana Puiulet, Andrei Ciurcanu si Mihai Dina
Roxana Jipa
Vlad Mixich si Laurentiu Colintineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.