Peste 650 de şoferi au fost amendaţi de către poliţişti

radarPeste 650 de şoferi care au încălcat normele rutiere au fost sancționaţi de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute.

Acțiunile polițiștilor băcuani fac parte din calendarul campaniei preventive “SPEED”, desfășurată pe teritoriul celor 27 de state membre TISPOL (Organizația Polițiilor Europene).

Peste 150 de polițiști rutieri și de ordine publică, utilizând 39 de aparate radar, au acționat în perioada 23-25 august, pe principalele şosele ale județului Bacău, în principal a celor care depășesc limita legală de viteză.  Polițiștii au constatat 18 infracțiuni, din care 13 la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, din care 641 la regimul circulației rutiere. Astfel, 335 de conducători auto au fost depistați conducând autovehicule cu viteze peste limita legală și au fost sancționați contravențional.  Au fost reținute 27 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

 Exemple:

Un bărbat de 35 de ani din București a fost depistat conducând un autoturism pe D.N. 2, în localitatea Nicolae Bălcescu cu viteza 109 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut, de asemenea, permisul de conducere.

În municipiul Onești polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate, care conducea un autoturism în timp ce avea o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentrație mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.