Autoritățile băcăuane au aniversat Ziua Independenței Republicii Moldova alături de Asociația Cealaltă Românie

DSCN1577Astăzi, 27 august 2013, de la ora 14.00, la sala mică a Palatului Administrativ, autoritățile băcăuane au aniversat Ziua Independenței Republicii Moldova, alături de Asociația Cealaltă Românie.

La inițiativa președintelui Asociației Cealaltă Românie, domnul Viorel Cucu, a avut loc o întâlnire festivă a reprezentanților autorităților publice locale băcăuane, a Parlamentului României și a reprezentanților mass-media locale cu jurnalistul și analistul Victor Nichituș din Republica Moldova.

Alături de subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu și vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Floroiu, au fost prezenți domnul deputat Ionel Palăr și președintele filialei Bacău a Asociației Cultul Eroilor, domnul col. în rezervă Paul Timofte, pentru a marca Ziua Independenței Republicii Moldova, în contextul în care România a fost primul stat care a recunoscut independența Moldovei de peste Prut.

Din datele prezentate, reiese că sunt încă multe bariere care stau în calea unirii Republicii Moldova cu România și doar 7% dintre români au trecut Prutul în Basarabia, însă este îmbucurător faptul că mulți vorbitori de limba rusă își dau copiii la școli de limbă română și autorități din România sprijină moldovenii de peste Prut.

Domnul Victor Nichituș a subliniat că Republica Moldova își dorește foarte mult ajutorul autorităților române și faptul că premierul român a semnat construirea gazoductului Iași -Ungheni este un semn concret al acestui sprijin.

Subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu a felicitat organizatorii și a subliniat că este important să cunoaștem mai bine viața și oamenii din Republica Moldova, declarând astfel că, în ultimul an, s-a mai realizat o înfrățire între orașele Târgu Ocna și Cricova.

Deputatul liberal Ionel Palăr a subliniat, la rândul său, că este un susținător al apropierii românilor de pretutindeni, el fiind și reprezentant al Partidului Național Liberal în Comisia România – Moldova a Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.