Peste 300 de amenzi date de poliţişti în weekend

Poliţiştii de la Rutieră au desfăşurat, în perioada 6- 7 octombrie 2012, o acţiune pe raza judeţului Bacău, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere şi combaterii încălcării legislaţiei rutiere.

Au fost constatate 7 infracţiuni, fiind aplicate 309 sancţiuni contravenţionale în valoare de 46.980 lei, din care 94 pentru depăşirea limitei de viteză admisă, 12 pentru consum de băuturi alcoolice, 16 pietonilor care au traversat strada neregulamentar, 7 pentru inspecţia tehnică periodică expirată şi 2 pentru neacordare de prioritate.

Totodată au fost reţinute 4 certificate de înmatriculere şi 23 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

Exemple:

Petrică  T., de 20 de ani, din comuna Gura Văii, conducea un autoturism pe  D.J.119, având o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, Constantin D., de 44 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în localitatea Holt şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a arătat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Gheorghe A., de 58 de ani, din Comăneşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, din oraşul Comăneşti, având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 44 de ani, din Urecheşti a fost depistat de poliţişti în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe raza localităţii de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alexandru U., de 23 de ani, din Oneşti a fost depistat pe DN 11A, în localitatea Căiuţi, la volanul unui autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv  0,59 mg/l alcool pur în aer expirat.

„În cele cinci cazuri, conducătorilor auto li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o concentraţie alcoolică în sânge peste limita legală”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Bacău.

Poliţiştii au oprit în trafic, pe raza comunei Corbasca, un autoturism condus de Cosmin C., de 19 ani. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Gheorghe T., de 33 de ani, din Oneşti a fost depistat de poliţiti pe Calea Mărăşeşti din localitate, în timp ce conducea un autoturism şi tracta o rulotă neînmatriculată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unui vehicul neînmatriculat.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.