Vouchere de 2500 lei pentru firme

Firmele pot beneficia de vouchere în valoare de 2500 lei, prin Ordinul ministrului Muncii 1376/10.09.2020, publicat în Monitorul Oficial, pentru achiziționarea de laptopuri pentru telesalariați.

Suma poate fi cerută până la finalul anului 2020, pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă, cel puțin 15 zile în starea de urgență.

Administratorii vor întocmi o declarație pe proprie răspundere, pe care trebuie să le trimită la agențiile de ocupare a forței de muncă, însoțită de:

  • cerere potrivit modelului anexat la ordinul de ministru
  • declarație pe proprie răspundere cum că salariații pentru care se cer bani de echipamente au lucrat cel puțin 15 zile în regim de telemuncă în starea de urgență
  • lista telesalariaților pentru care se cer banii de echipamente.

Prin ordonanța de urgență 132/2020, Guvernul a instituit, printre altele, un ajutor de 2.500 de lei care se acordă firmelor pentru mijloace tehnice destinate salariaților care lucrează în regim de telemuncă.

Aceste documente se transmit electronic, prin site-ul guvernamental aici.gov.ro la agențiile de ocupare a forței de muncă de care aparțin angajatorii.

Cu acest ajutor, firmele vor putea achiziționa doar echipamente noi, de următoarele tipuri:

  • laptop sau notebook
  • tabletă
  • smartphone
  • periferice aferente celor de mai sus
  • echipamente pentru conectarea la internet
  • licențe software pentru aceste dispozitive.

În zece zile de la înregistrarea documentației depuse de angajatori până pe 31 decembrie 2020, agențiile fac plățile în conturile indicate de firme, în ordinea primirii cererilor și în limita fondurilor disponibile. Circa 10.000 de salariați ar fi vizați de acest ajutor.

În termen de 30 de zile de la primirea banilor de la stat, firmele trebuie să depună la agenții, prin portalul aici.gov.ro documentele justificative pentru bunurile cumpărate: facturi fiscale de la furnizori, bonuri, chitanțe sau extrase de cont aferente plății facturilor, precum și fișele de evidență a obiectelor de inventar date în folosință salariaților care muncesc în regim de telemuncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.