Laboratorul medical din Hemeiuș poate procesa o mie de teste Covid

Laboratorul  de analize medicale din comuna Hemeiuş, județul Bacău, are o capacitate de procesare a 1000 de probe Covid în 24 de ore, în prezent, realizându-se aproximativ 600 de probe zilnic.

Direcția de Sănătate Publică Bacău are permanent un reprezentant prezent în laboratorul multifuncțional, cu multiple specializări, inclusiv cu capacități de procesare de analize medicale prin extractor automat care, prin intermediul a două aparate RT PCR, procesează 96 de probe în două ore cu fiecare aparat.

Prin Ordinul Ministerului Sănătății 805/2020, unitatea medicală din Hemeius realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de Sindrom Respirator Acut Sever determinat de noul coronavirus SARS Cov-2, asigură prelucrarea probelor recoltate de către personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău și deservește exclusiv DSP Bacău.

„Nu sunt probleme în procesul de realizare a testărilor, activitatea desfășurându-se în condiții de maximă siguranță, Direcția de Sănătate Publică Bacău având permanent cel puțin un reprezentant prezent în laborator. Este important faptul că și prin acest laborator de specialitate crește capacitatea de testare RT-PCR pentru depistarea cazurilor de infectare cu SARS Cov-2 la nivelul județului Bacău, fapt ce permite creșterea nivelului de control asupra evoluției acestui virus cu diminuarea riscului de îmbolnăvire gravă a cetățenilor prin tratarea din timp a cazurilor identificate din timp”, a declarat prefectul judeţului Bacău, Sorin Ailenei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.