Vom avea parc in centrul Bacaului

În cel mult un an, în faţa catedralei ortodoxe Înălţarea Domnului din centrul Bacăului va apărea un parc de toată frumuseţea.

Proiectul pentru înfiinţarea acestui parc aparţine Agenţiei de Dezvoltare Locală (ADL) Bacău, care în urma consultărilor cu Primăria şi cu specialiştii de la Direcţia Spaţii Verzi au dat forma finală a proiectului votat de Consiliul Local în ultima şedinţă extraordinară.

In parc vor fi plantaţi salcîmi şi corn, si vor exista, conform proiectului, două ochiuri de apă, cu fîntîni arteziene.

Cei mici vor avea şi ei amenajate două locuri de joacă, diferite, în funcţie de categoria de vîrstă. Aleile vor fi pavate cu piatră de rîu, băncile vor fi din lemn cu structură metalică, iar gazonul va fi irigat printr-un sistem subteran.

Se vor face canale colectoare pentru strîngerea apei de ploaie, care va fi folosită ulterior pentru irigat. În ceea ce priveşte iluminatul, se vor pune panouri solare pentru captarea energiei, fapt care va diminua costurile.

Evenimentul

Un comentariu la „Vom avea parc in centrul Bacaului

  • sâmbătă, 19-04-08 la 15:02
    Permalink

    acest proiect nu face decit sa transforme in artificial ceea ce natura a creat deja foarte frumos.nimic nu va putea egala frumusetea proaspata si verde a pajistii de acolo.in plus,locurile de joaca pentru copii nu rimeaza deloc cu prezenta catedralei acolo.spatiul ar trebui lasat asa,loc liber pentru viitoarele slujbe

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.