Trenuri oprite, copaci cazuți, localități fără energie în urma furtunii din Bacău

În urma furtunilor din seara zilei de 15.07.2012, pe raza judeţului Bacău, au fost semnalate următoarele evenimente:

–          circulaţia trenurilor a fost întreruptă pentru aproximativ 3 ore în staţia C.F.R. Valea Seacă, fiind necesară intervenţia în vederea degajării unui acoperiş şi a mai multor arbori doborâţi de vânt peste calea ferată, pe o lungime de 500 metri. Pentru efectuarea lucrărilor de către echipajul de intervenţie, în condiţii de siguranţă, a fost oprită alimentarea electrică a liniei de înaltă tensiune. Circulaţia feroviară a fost reluată la ora 22.40. S-a acţionat cu 1 ofiţer şi 8 subofiţeri.

–          în Oneşti a fost necesară degajarea unui plop căzut în afara părţii carosabile. Echipele de la E-on şi RDS-RCS au intervenit pentru repunerea în funcţiune a firelor electrice afectate. La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea circulaţiei din oraş.

–          în Bacău, pe străzile Aleea Parcului, Henri Coandă, Izvoare, Valea Albă, Calea Oneşti, în urma doborârii mai multor copaci din cauza vântului puternic, a fost necesară prezenţa echipelor de intervenţie cu ajutorul motoferăstrăului din dotara autospecialelor.

–          fisurarea unei conducte de gaz pe strada Aleea Parcului din Bacău, datorită căderii unei crengi de copac. Defecţiunea a fost remediată de o echipă E-ON sosită la locul intervenţiei. ISU a luat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturarea oricărui factor de pericol.

–          în Bacău s-a intervenit pentru degajarea acoperişului clădirii aparţinând Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, căzut în interiorul imobilului, precum şi pentru îndepărtarea elementelor din acoperiş aflate în pericol de desprindere. De asemenea s-a acţionat pe străzile Neptun, Călugăreni, Stadionului, pentru degajarea elementelor desprinse de pe acoperişul blocurilor şi aflate in pericol de prabuşire.

–          9 localităţi parţial alimentate cu energie electrică: Tescani, Strugari, Scorţeni, Ungureni, Stănişeşti, Negri, Rosiori, Nicolae Bălcescu, Galbeni.

–          12 localităţi total nealimentate cu energie electrică ( Luizi Călugăra, Măgura, Izvoru Berheciului, Onceşti, Plopana, Secuieni, Traian, Prăjeşti, Vultureni, Dealul Morii, Găiceana, Parincea). Se acţionează pentru remedierea defecţiunilor.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, în municipiul Bacău au acţionat trei ofiţeri şi 37 de subofiţeri pentru deblocarea căilor rutiere şi de acces, prin îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, a resturilor de acoperiş care au fost smulse de pe blocuri şi a panourilor publicitare (pe Calea Republicii, str. Mărăşeşti, str.Henri Coandă, str.Letea, Aleea Metalurgiei, str.Bicaz, Calea Mărăşeşti, str. Pictor Andreeascu, Cornişa Bistriţa, Aleea Eternităţii, str.Toamnei, str, Frasinului, str. Garofiţei, str. Castanilor, str.Carpaţi, str. Violetelor, str.Frasinului, str. Milcov, str.Stadionului, str.Alecu Russo, str. Vulturului, str.Digu Bârnatului, str. 22 Decembrie, str. Bradului, str. Prelungirea Bradului, str. Aprodu Purice, str.Călugăreni).

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.