EOn Energie, reguli de siguranță după furtunile din ultima vreme

Condiţiile meteo nefavorabile înregistrate în ultima vreme au provocat multiple avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice din Moldova, caracterizate prin ruperea unor conductoare şi stâlpi, izolatori şi posturi de transformare distruse.

La ora 12.00, erau nealimentate cu energie electrică aproximativ 700 posturi de transformare din Moldova. Judeţele cele mai afectate sunt: Bacău, Neamţ şi Iaşi, dar efectele furtunilor de ieri se regasesc deopotrivă şi in judetele Suceava, Botosani şi Vaslui.

Echipele EON lucrează în continuare împreună cu reprezentanţii prestatorilor de servicii contractaţi, pentru a restabili alimentarea cu energie electrică la clienţii afectaţi.

Întrucât unele conductoare din reţeaua de joasă tensiune sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

Pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite în care copiii sau adulţii pot fi victime ale unor incidente cu urmări deosebit de grave, E.ON Moldova Distribuţie solicită respectarea câtorva reguli minimale de siguranţă în apropierea reţelelor  electrice :

 

  • nu atingeţi stâlpii, nici conductoarele (firele), căzute la pământ;
  • nu înălţaţi baloane, zmee sau avioane de jucărie în apropierea liniilor electrice aeriene;
  • nu aruncaţi obiecte peste reţelele de distribuţie a energiei electrice;
  • nu atingeţi  tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuţie;
  • nu vă urcaţi pe stâlpii liniilor electrice aeriene;
  • nu manevraţi obiecte metalice (schele, scări, ţevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
  • nu folosiţi unelte de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;
  • nu încercaţi sustragerea de elemente componente ale instalaţiilor de distribuţie.

Doar prin respectarea acestor reguli şi prin supravegherea atentă a copiilor putem avea siguranţa că nu vor fi incidente ca urmare a electrocutării în sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Totodată, E.ON Moldova Distribuţie roagă consumatorii care observă conductoare căzute la pământ sau alte situaţii neconforme să ne anunţe de urgenţă, la numărul de telefon 0800 800 929, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

One thought on “EOn Energie, reguli de siguranță după furtunile din ultima vreme

  • marți, 28-08-12 la 18:44
    Permalink

    Buna ziua,in satul PLOPU COM PODU-TURCULUI,JUDETUL BACAU,oamenii se confrunta cu grave probleme la energia electrica,si dupa ce s-au facut anumite sesizari li s-au comunicat ca nu se poate rezolva din varii motive,deja li s-au stricat totul prin frigidere si congelatoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.