Trendurile viitorului în industria de gaming

În 2020, industria de jocuri video a înregistrat o valoare a pieței de 159, 3 miliarde de dolari, iar prognozele specialiștilor indică o creștere de până la 200, 8 miliarde de dolari până în 2023. La fel de impresionantă este și evoluția numărului de urmăritori ai jocurilor video, cu o creștere a nivelului de audiență de peste 90% (în comparație cu o creștere de numai 9% a numărului de jucători). De exemplu, conform Top-cazinos.com, piața de iGaming va ajunge la 646 de milioane de urmăritori în 2023 – un număr impresionant, care atestă evoluția pozitivă înregistrată de acest sector în ultimii ani.

Care sunt trendurile în materie de gaming?

Cu siguranță că unul dintre trendurile în vogă este reprezentant de jocurile pe mobil, segment în care se constată un număr de peste 2, 2 miliarde de jucători în ultimii 10 ani. Tehnologia a permis transformarea telefonului mobil într-o consolă portabilă de jocuri, care oferă posibilitatea interconectării cu consolele Playstation sau Xbox. Mai mult decât atât, rețelele 5G și furnizorii care au început să producă jocuri exclusive pentru mobil sunt niște argumente care pledează în favoarea dezvoltării rapide a acestui sector în viitorul apropiat.

Platformele de tip GaaS (Games as Services) le vor permite utilizatorilor să se bucure de avantajele oferite de serviciile de cloud pentru a juca jocurile cele mai noi. Grație caracteristicilor prezentate, jucătorul nu mai trebuie să investească în achiziționarea de hardaware performant, dat fiind faptul că jocurile vor fi accesibile pe configurațiile minime (PC, console sau mobile). Nivelul de performanță va fi la fel de ridicat pentru că aceste jocuri sunt stocate în medii care permit optimizarea lor pentru orice varianta de dispozitiv de nivel mediu.

Jocurile VR deja sunt o realitate, așa că jucătorului nu îi mai rămâne decât să-și achiziționeze un echipament VR pentru a se bucura de acestea. Cu un dispozitiv Vive, Playstation VR, Mirage Solo sau Oculus Rift, jocuri precum Half Life – Alyx, Trover Saves The Universe, No Man’s Sky, Star Wars: Sqaudrons, Vader Immortal, Skyrim VR, Fallout 4 VR sau Arizona Sunshine vor prinde ‘viață’ în fața ochilor. Experiența vizuală va fi și mai intensă în momentul în care realitatea augmentativă (AV) va fi implementată pe astfel de dispozitive, ceea ce le va oferi jucătorilor realism la nivel maxim.

Tehnologia de recunoaștere facială va schimba modul în care jocurile vor putea fi jucate de acum înainte. Este un salt important pentru că permite ca figurile scanate ale jucătorilor să fie integrate în jocuri, astfel încât “skin-urile” să fie unele reale 100%. Astfel, jocuri precum Fornite, CS:GO, Fifa sau CoD le vor oferi jucătorilor posibilitatea de a participa în mod “real” la misiunile din joc. Este genul de tehnologie așteptată de foarte mult timp de jucători, iar integrarea unor astfel de funcții în jocurile video va echivala cu o creștere instant a popularității jocurilor care permit jocul cu fața reală a jucătorului.

În 2019, numărul jucătorilor la nivel global era de 2, 9 miliarde, mare parte dintre aceștia găsindu-se în zona Asiei (48%). Numărul acestora a ajuns la 3, 1 miliarde în 2021, ceea ce echivalează cu 40% din populația la nivel mondial (7,8 miliarde de persoane). Se conturează un trend puternic pentru viitor – oamenii vor lua în calcul jocurile video ca fiind una dintre cele mai practice modalități de relaxare și petrecere a timpului liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.