Tăriceanu: Despăgubirile de secetă se vor da în funcţie de suprafaţa afectată

La întâlnirea cu autorităţile şi cetăţenii din comuna Helegiu, judeţul Bacău, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul va da despăgubiri agricultorilor în funcţie de suprafaţa afectată de secetă.

Spre deosebire de anii trecuţi când se acorda despăgubire numai pentru zona calamitată 100%, acuma aceasta este în funcţie de nivelul la care este afectată cultura agricolă, a explicat şeful Executivului.

El a arătat că despăgubirile vor fi acordate în mod proporţional. Prin această măsură sperăm să ajutăm cel puţin ca pentru toamnă să putem reface ciclul agricol, şi pentru anul următor să nu afectăm şi anul agricol 2008, a mai spus şeful Guvernului.

Tăriceanu i-a îndemnat pe locuitorii comunei Helegiu să acceseze fondurile europene pentru agricultură.

Fondurile care le avem pe agricultură sunt foarte consistente, avem subvenţia aşa cum spuneam la hectar şi pe culturile vegetale, dar avem şi subvenţia pe creşterea animalelor, dăm şi noi bani. Ca să înţelegeţi puţin ca dimensiune, avem 440 de milioane de euro fonduri europene, pe subvenţia în agricultură şi noi mai punem încă 15 mii de miliarde de lei vechi care înseamnă peste 500 de milioane de euro, a declarat premierul.

Călin Popescu Tăriceanu le-a spus oamenilor că săptămâna aceasta sau cel mult săptămâna viitoare Guvernul ar putea lua o decizie în sensul sprijinirii agricultorilor pentru realizarea culturilor de toamnă şi de primăvară la anul, în condiţiile în care 2007 poate fi declarat, încă de pe acum, un an secetos.

3 comentarii la „Tăriceanu: Despăgubirile de secetă se vor da în funcţie de suprafaţa afectată

 • miercuri, 27-06-07 la 7:30
  Permalink

  Este bine sa le dea agricultorilor cat de repede sa-si procure cele necesare din timp ,nu in luna decembrie ca atunci se vor duce la birt cu banii.In sfarsit cineva sa gandit si la nenorociti aia din agricultura .

  Răspunde
 • miercuri, 27-06-07 la 7:37
  Permalink

  un lucru laudabil pt ca incepe sa se gandeasca cu capul si in Romania ,pana acum s-a gandit cu alceva.

  Răspunde
 • miercuri, 27-06-07 la 15:31
  Permalink

  dragii nostri membri ai „Cititorii comenteaza” … „Dumnezeu da, dar nu baga in traista!”, in articolul de mai sus P.M. Tariceanu face o precizare esentiala … „Tăriceanu i-a îndemnat pe locuitorii comunei Helegiu să acceseze fondurile europene pentru agricultură.”
  iar acele fonduri nu sunt pentru a cumpara graul de pus la anul in pamant…sau , mai rau, de mers la discoteca din sat si facuta nunta fiicei…
  Dezvoltare durabila!!!, (achzitionarea de tractoare, utilaje agricole, tehnica agricola)….acesta e raspunsul la intrebari ca „De ce e painea atat de scumpa?…De ce la noi legumele sunt mai scumpe si mai prost calitative decat in lumea civilizata?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.