După lansarea mașinii sale electrice în România la începutul acestui an, este posibil să ne așteptăm ca Tesla să investească pe piața locală în viitorul apropiat?

România nu este o țară în care vehiculele electrice au decolat în același mod ca și în țările din vestul Europei. Vânzările de la toate mașinile electrice sunt în creștere, totuși, și la începutul anului 2020 erau înregistrate peste 160 de mașini Tesla în țară, în ciuda faptului că producătorul american de vehicule electrice nu este încă prezent oficial aici. Însă, odată cu lansarea mașinii Tesla în România, ne putem aștepta ca această companie să înceapă să investească pe piața locală în următorii ani?

Tesla va deschide primul showroom din România în 2021

Tesla va începe o expansiune și mai mare în estul Europei centrale, punându-și mașinile electrice la dispoziție la comandă în Ungaria, precum și în România. Având în vedere faptul că vorbim despre producătorul de automobile cu cea mai mare capitalizare de piață din lume, este relativ ușor să uităm că această companie este încă în creștere și nu se află momentan pe toate piețele. Producătorul american de mașini vorba de ceva timp de extinderea în zona centrală și de est a Europei, și iată că acest lucru s-a adeverit.

Dezvoltarea pieței Tesla poate fi considerată destul de complicată, deoarece compania trebuie să pună la punct o infrastructură de servicii și încărcare. Odată cu extinderea Tesla, devine din ce în ce mai ușor și favorabil să cumpărați acțiuni Tesla.

Tesla și-a anunțat inițial intențiile de a se extinde în România (precum și în Polonia, Ungaria și Slovenia) încă din 2019. Cu toate acestea, chiar dacă toate au fost anunțate în același timp, showroom-ul din Polonia este deja deschis și planul este de a adăuga un centru de servicii dedicat, aproape de acesta, în 2021.

Odată ce producătorul este prezent oficial în România, oamenii vor putea comanda mașinile direct de la Tesla și, de asemenea, vor profita de excelentul stimulent de cumpărare a vehiculelor electrice din țară, care este unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Ne putem aștepta, așadar, la o creștere semnificativă a acestui sector la nivel național, dat fiind faptul că vorbim de brandul cu cel mai mare renume la nivel mondial în ceea ce privește mașinile electrice.

Tesla ar putea investi în România

România poate visa că într-o zi o companie inovatoare de genul Tesla Motors ar putea investi la nivel local. Deși ați putea spune că această idee este îndepărtată, guvernul a sugerat că a început deja să negocieze cu unii producători de mașini electrice. Tesla a fost o investiție excelentă pentru mulți investitori. Trebuie să menționăm că Tesla a devenit publică în 2010, oferind 13,3 milioane de acțiuni la 17 USD pe acțiune. Cu o capitalizare de piață de aproximativ 800 de miliarde de dolari, Tesla este cel mai mare producător auto din lume ca valoare.

Românii au abilități tehnice care sunt apreciate atât de multinaționale, cât și de firmele locale. Programatorii noștri construiesc deja software care este utilizat de companii din întreaga lume. Așadar, acesta este un motv bine întemeiat pentru care Tesla ar putea începe să investească în România.

În plus, România are deja o industrie auto puternică, cu fabricile franceze Renault și Ford din SUA operând aici. Alături, există o mulțime de furnizori, care oferă orice, de la anvelope la senzori și software.

De asemenea, România a oferit deja sprijin financiar companiilor mari din segmentul auto care au investit local. Există scheme de finanțare pentru firmele care fac investiții ecologice și pentru cei care angajează oameni din sectorul IT.

Tesla a întreprins o extindere masivă a capacităților sale de producție. Musk vrea să construiască în cele din urmă 20 de milioane de vehicule electrice pe an în următorul deceniu. Aceasta înseamnă mai mult decât dublul producției actuale a altor giganți auto-producători. Așadar, acum are misiunea de a-și extinde rapid capacitățile de producție.

Există o serie de modalități de a cumpăra acțiuni Tesla, dar cele mai simple sunt să o faceți fie printr-un cont de brokeraj, fie cu ajutorul unui consilier financiar. Tesla este una dintre cele mai populare și inovatoare companii americane de vehicule electrice. Tesla este o companie cotată la bursă, care își pune acțiunile la dispoziția tuturor persoanelor interesate să cumpere cu capitaluri proprii. Pentru a deveni acționar în România, va trebui să deschideți în curând un cont de brokeraj.

One thought on “După lansarea mașinii sale electrice în România la începutul acestui an, este posibil să ne așteptăm ca Tesla să investească pe piața locală în viitorul apropiat?

  • luni, 25-10-21 la 21:13
    Permalink

    Buna pentru cei cu salarii mici si pensionari care cu siguranta nu au nevoe de viteza,ajug 30 km/h.
    ABIA ASTEPT SA O VAD IN PIATA DIN ROMANIA.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.