Teatrul de Vara va fi renovat

Proiect Teatru de Vara

„Înca un obiectiv major al actualului Executiv al municipalitatii bacauane va fi finalizat în cursul acestui an: reabilitarea si modenizarea Teatrului de Vara Bacau. Obiectiv de mare importanta în dezvoltarea manifestarilor culturale si artistice, teatrul nu a beneficiat de la constructie pina în prezent de investitii majore în reparatia sau reabilitarea sa. El este nefunctional si nu se pot organiza evenimente specifice destinatiei sale din cauza degradarii avansate a finisajelor interioare si exterioare”, a declarat Mihaela Grosu, purtator de cuvint la Primaria Bacau.

Modernizarea teatrului presupune îmbunatatirea conditiilor de organizare a evenimentelor culturale si artistice, prin acoperirea perimetrului teatrului cu structura de închidere, introducerea instalatiilor de încalzire-racire, lucrari de consolidare prin interventia la structura initiala, modernizarea gradenelor, înlocuirea pardoselilor interioare si a pavimentelor exterioare, a portilor de acces si balustradelor, înlocuirea instalatiilor electrice de iluminat, refacerea instalatiilor sanitare si de stingere a incendiilor, înlocuirea scaunelor din sala de spectacole cu altele cu design modern si mai confortabile.

„În vederea executarii lucrarilor necesare de modernizare, Primaria Bacau a încheiat in ziua de 5 martie 2008 contractul de proiectare si executie pentru obiectivul «Modernizare Teatru de Vara». Licitatia deschisa, organizata pe 7 februarie, a fost adjudecata de Dieffe Coperture si Fabroma Pascani”, a precizat Mihaela Grosu.

Valoarea acestei investitii este de peste opt milioane de lei, iar durata de executie este de opt luni, o luna pentru proiectare si sapte luni pentru executie, de la emiterea ordinului de începere a lucrarii.

Sursa: Ziarul de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.