Targ de locuri de munca in strainatate

Pe 22 septembrie, la Piatra Neamt, somerii din trei judete ale Moldovei – Bacau, Vaslui si Neamt- pot sa-si gaseasca un loc de munca în strainatate la primul târg specializat organizat dupa integrarea României în Uniunea Europeana.

Bursa locurilor de munca se va axa pe domeniul constructiilor în Finlanda si Cipru. Doritorii trebuie sa îndeplineasca însa anumite conditii.

Vor putea participa doar persoanele care sunt deja înregistrate în baza de date a agentiilor de ocupare a fortei de munca, precum si cei care au depus cereri de a lucra legal în alta tara.

Selectia participantilor la targul de joburi va fi facuta chiar de reprezentantii firmelor straine care au nevoie de personal.

Potrivit informatiilor oficiale, în acest moment exista 1,2 milioane de locuri de munca vacante în toata Europa.

Exista slujbe si pentru ciobani, în Slovacia, unde salariul este de 398 de euro pe luna, la care se adauga cazarea si masa gratis, contractul fiind încheiat pe un an. Singura problema este ca doritorii trebuie sa stie limba tarii respective.

Tot în Slovacia se cauta crescatori de pasari, cu scoala profesionala sau liceu de profil agricol, dar care nu mai sunt obligati sa vorbeasca slovaca. La fel si în cazul îngrijitorilor de cai, cautati în Polonia, carora li se ofera 335 de euro pe luna si masa.

Si cei cu studii superioare pot gasi un loc de munca. Universitatea Cyprus College cauta 34 de cadre didactice universitare, platite cu sume cuprinse între 1.920 si 2.560 de euro pe luna. Doctoratul si dovada publicarii unor lucrari stiintifice aduce contracte pe durata nedeterminata si alte beneficii ca plata celui de-al 13-lea salariu.

2 comentarii la „Targ de locuri de munca in strainatate

 • luni, 01-03-10 la 11:18
  Permalink

  persoana serioasa caut lok de munca in strainatate in domeniu constructii

  Răspunde
 • luni, 21-06-10 la 17:42
  Permalink

  caut loc munca necalificat domeniul constructilor confecti calificat restaurant ,sofer.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.