Buletinul meteo de la TV: Să facem mişto de zăpuşeală…

Stimaţi telespectatori, ne aflăm, iată, în această perioadă pe care am îndrăzni s-o numim caniculară, deşi observăm empiric, ca să zicem cuvântul ăla, că termenul “caniculă” capătă pe zi ce trece noi şi noi dimensiuni. Ce vrem noi să vă spunem la buletinul meteo. Noi la buletinul meteo vrem să vă aducem la cunoştinţă că, dacă iarna e frig, vara e cu siguranţă cald, fapt irefragabil, dacă ne permiteţi să ne exprimăm în halul ăsta şi dacă nu, nu.

Ne aşteaptă o perioadă de iad, în care temperaturile vor depăşi chiar şi liniuţele din termometre (de coşmar!!!), deja zeci şi sute de persoane au ajuns la spital în comă caniculară, unii au murit prăjiţi, alţii ameninţă să se facă soté, alţii se zbat patetic între saramura caniculară a vieţii cotidiane şi apa coclită din capul lor, alţii speră că scapă (asta s-o creadă ei!).

O zi bună vă dorim şi vă mai aşteptăm şi la următoarele ediţii ale buletinelor meteo, ca să înţelegeţi o dată pentru totdeauna că vă veţi înăbuşi ca nişte legume în această cratiţă imensă care este lumea şi nu veţi avea scăpare, o lingură de lemn vine de deasupra ca să vă amestece mai bine.

Rămâneţi cu noi, Acţiunea Zăpuşeala continuă, ne reîntâlnim peste câteva momente pentru a vă reaminti obsesiv, maniacal, infatigabil şi folosind un bagaj consistent de termeni pozitivi, cum ar fi de exemplu, “iad”, “moarte”, “au murit”, “au leşinat pe stradă”, “iad”, “iadul pe pământ”, “de coşmar”, “canicula face ravagii”, “Salvarea nu mai face faţă”, “iad”, “iad”, “iad”, “iad”, “iadul pe pământ”, “temperaturile nu se opresc aici”, “temperaturile sunt în continuă urcare”, “iad”, iadul pe pământ”, “se moare”, “se leşină”, “se prăbuşeşte” şi alţi şi alţi termeni pozitivi şi de un optimism contagios.

Nu că vrem să vă speriem, nici că vrem să vă înspăimântăm, dar veţi muri şi noi vă vom anunţa la televizor. Ah, da, că uitaserăm. Nu ne putem despărţi înainte de a reitera ideea asta a noastră (poate singura) că trăim clipe de coşmar, iadul este chiar în acest moment pe pământ, noi ne aflăm în epicentrul lui, acolo unde s-au deplasat şi echipele de medici ca să facă faţă comelor caniculare. Asta este.

Degeaba beţi apă multă, degeaba luaţi calciu, degeaba, că “nici aparatele de aer condiţionat nu mai fac faţă”, trăim ultimele clipe, fierbem la foc mare, cu bolboroci, o zi excelentă în continuare!

Şi, ah, da. Nici noaptea nu e cine-ştie-ce mai răcoare, după o zi de leşinături, noaptea ies oamenii la ştrand, după ciuperci, iau ciupercile şi pe urmă ziua se fac la cuptor. A se servi cu pătrunjel deasupra. Poftă bună! Băutura – Cabernet. Grad de dificultate – două stele din cinci (adică redus).

Râdem noi, râdem, dar aici, la buletinul meteo ştim că nu e de râs, canicula asta dramatică anunţă un final catastrofal, coşmaresc, noi ştim asta, dar vă spunem cu zâmbetul pe buze că exact în acest moment se înregistrează 40 de grade la umbră şi 50 – la soare şi încă nu e nici zece dimineaţa, staţi să vedeţi la prânz ce-o să fie, supernaşpa, doar e iadul pe pământ şi trăim o vară caniculară, leşinăm, murim, Salvarea nu mai vine, iad, iad, iad, iad şi iar iad, cu riscul de a ne repeta, o zi bună.

Jurnalul nationaI
Luiza MoIdovan

Vremea pe litoral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.