Simulare de accident rutier

Miercuri, 15 aprilie 2009, in fata Palatului Prefecturii, la ora 11:50, Crucea Rosie Bacau impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Politia Bacau si Serviciul Judetean de Ambulanta organizeaza o simulare de accident rutier.

Cu toţii suntem mai mult sau mai puţin vulnerabili, însă toţii avem capacitatea de a învăţa şi acorda primul ajutor pentru a salva o viaţă.

Acesta este mesajul cheie al Crucii Rosii Bacau din partea Federaţiei Internaţionale, care organizează diferite activităţi pentru a creste nivelul conştientizării populaţiei cu privire la primul ajutor şi prevenirea accidentelor.

Crucea Rosie Bacau este decisă să ridice nivelul programelor sale pe prim ajutor şi să continue îmbunătăţirea calităţii acestora. Acest lucru este menţionat în Politica Primului Ajutor revizuită în octombrie 2007. Cât mai multe persoane şi voluntari ar trebui să aibă capacitatea de a furniza comunităţii serviciile de bază ale primului ajutor.

In urma apelului facut de Crucea Rosie Bacau scolilor de soferi din judet cu privire la cursurile aprofundate de prim ajutor ( nu doar 2 ore cate sunt prevazute in tematica), una singura a inteles mesajul acesteia- SC SMART DRIVING SRL – si s-a alaturat mesajului ca: „Primul ajutor salveaza vieti!”

Asadar, in perioada 09-14 aprilie a.c toti bacauanii care doresc sa urmeze cursuri de prim ajutor , care au sa nu permis de conducere, pot sa se inscrie si sa viziteze in intervalul orar 16-19 in cadrul Zilelor Portilor Deschise, sala de cursuri din incinta Liceului Sportiv (SC SMART DRIVING SRL – dl. Ignat Vasile) .

In data de 15 aprilie, ora 12, in fata Prefecturii Bacau, cu sprijinul: Serviciului de Ambulanta Bacau, Inspectoratului pentru Situatii de Urgente „Maior Constantin Ene”, Politiei Rutiere Bacau, acest proiect va avea ca finalitate simularea unui accident rutier produs prin coliziunea a doua autoturisme. Scopul este acela de a sublinia ca oricine poate învăţa primul ajutor şi salva, astfel, vieţi printr-o buna coordonare si actiune la locul accidentului.

Primul ajutor este un act umanitar ce denotă voinţa de a salva vieţi, cu respect profund faţă de diversitate şi fără discriminare

Asteptam bacauanii sa fie alaturi de noi!

3 comentarii la „Simulare de accident rutier

 • marți, 05-01-10 la 21:24
  Permalink

  Din vina noastra sau din vina altuia, se intampla! A cunoaste ce avem de facut in asemenea situatii poate duce la minimizarea pagubelor si cel mai important salvarea de vieti omenesti!!!!Organizarea activitatii de acordare a primului ajutor este deosebit de importanta. Printr-o actiune ordonata, competenta si fara gesturi inutile se castiga timp pretios, element deseori esential pentru salvarea victimelor(acest lucru l-am invatat de ladomnul doctor Florin Cezar la orele de prim ajutor de la scoala de soferi”Smartdriving” ).Si ce mai e important….sa incercam sa nu trecem nepasatori atunci cand vedem un accident…interventia noastra poate salva vieti.
  Asadar sa circulam prudent dar mai ales sa respectam regulile de circulatie si sigur nu vom avea parte de evenimente rutiere!!!!

  Răspunde
 • sâmbătă, 03-12-11 la 18:12
  Permalink

  LA MULTI ANI ROMANIA ,LA MULTI ANI CRUCEA ROSIE BACAU SI O POPULATIE SANATOASA !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.