Seminar pe teme de sănătate la Casa Corpului Didactic

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău organizeză în colaborare cu Ambasada S.U.A. la Bucureşti, la Centrul „American Corner Bacău”, joi, 18 octombrie 2012, cu începere de la ora 14.00, un seminarul pe teme de sănătate.

Invitaţi speciali sunt Jonathan Stillo, antropolog american, profesor universitar, cu o experienţă de zece ani de cercetare în domeniu şi Lindsey Plumley, consilier economic la Ambasada S.U.A. din Bucureşti, care are statut de diplomat.

Cele două prezentări vor fi urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

La activitate vor participa elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, coordonaţi de prof. Ana Maria Andrioaie. Aceştia vor primi broşuri şi materiale informative.

„La început de an şcolar, reluăm seria seminariilor susţinute de specialişti americani cu o activitate vizând educaţia pentru sănătate. Prezentarea se adresează elevilor de liceu, considerându-se că aceştia sunt mai uşor de sensibilizat şi conştientizat, cu privire la problematica pusă în discuţie, fiind deci capabili să răspândească informaţiile primite, în comunităţile din care provin”,  ne-a informat Oana- Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului „American Corner Bacău”.

În România, una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică este tuberculoza. Aproximativ 20.000 de români se îmbolnăvesc în fiecare an, acest indice reprezentând cea mai mare rată de incidenţă din Uniunea Europeană şi Asia Centrală.

Deşi vindecabilă, această boală presupune un tratament îndelungat şi dificil.

„În virtutea parteneriatului dintre C.C.D. Bacău şi Ambasada S.U.A., ne face plăcere să promovăm noi proiecte, care presupun desfăşurarea în lunile următoare a unor serii de conferinţe şi seminarii,  care vor avea tematici diferite, de maximă actualitate, cum este şi aceasta.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.