Seaca fantanile in Bacau

Mai multe localitati din judetul Bacau incep sa aiba probleme din cauza secetei prelungite.

Ion Maftei, directorul Serviciului de Gospodarire a Apelor (SGA) Bacau, spune ca primele probleme au aparut in comuna Brusturoasa, unde au secat, deja, cinci fantani din totalul celor 485 existente aici. In alte zece comune se inregistreaza niveluri scazute ale apei in nu mai putin de 643 de fantani.

Am trimis o adresa catre toate primariile din comunele aflate in raza noastra de competenta prin care am solicitat o monitorizare stricta a surselor de alimentare cu apa potabila. Adrese similare au fost trimise si agentilor economici, carora le-a solicitat sa reactualizeze planurile de restrictii si folosire a apelor in perioade deficitare, mai explica directorul Maftei.

Potrivit unei situatii centralizate de SGA Bacau, din totalul celor 67 de comune aflate pe raza sa de activitate, doar 17 dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apa. Multe familii continua sa se alimenteze cu apa din fantanile proprii.

Cata vreme fantanile sunt suficient de adanci, nu vor fi probleme. Situatiile mai dificile pot aparea in curand la acele surse de apa unde izvoarele sunt mai la suprafata pentru ca, din cauza secete, panza freatica poate cobori, mai explica directorul SGA Bacau.

Romania Libera
Elena Solomon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.