Scoala de Vara a CNE, 20-26 august 2011, Eforie Sud

Scoala de Vara a CNE 2011 (4)
Peste 80 de elevi din Consiliile Judetene ale Elevilor si 40 de profesori formatori CNE din 20 de judete ale tarii au participat intre 20 si 26 august 2011 la prima editie a Scolii de Vara a Consiliului National al Elevilor “CNE – Factor al democratismului educational” de la Eforie-Sud.

Suntem incantati sa va reamintim ca ne intoarcem acasa cu premiul pentru Cel mai de impact proiect in cadrul competitiei de bune practici pentru activitatile desfasurate in Consiliile Elevilor din tara. Distinctia a fost primita in urma desfasurarii si prezentarii proiectului Free Drug Town, ce a inclus, printre alte activitati, si Marsul anti-etnobotanice.

Delegatia bacauana a fost formata din elevii Adriana Bora (presedinte), Cristian Ghinghes (prim-vicepresedinte), Corina Nastase (vicepresedinte), Roxana Camara (director departament MIFC) si Stefan Stoica (membru CJE), carora li s-au alaturat formatorii CNE Dumitru Ficuta si Virginia Braescu.

Scoala de Vara a CNE se afla la prima editie si are rolul de a disemina cele mai importante proiecte desfasurate de consiliile judetene ale elevilor din tara. In acest an au participat la proiect 20 de judete, fiecare dintre ele sustinand o prezentare a activitatii pe care au desfasurat-o si cu care s-au inscris la Scoala de Vara.

Pe langa diseminarea si evaluarea proiectelor desfasurate de reprezentantii elevilor, la Scoala de Vara au participat 40 de formatori CNE coordonati de Oana Mosoiu, responsabil cu Programul de formari pentru consiliile elevilor la nivel national. Acestia au stabilit impreuna cu Romeo Mosoiu (consilier MECTS) si Sorin Vlaic (coordonator CNE) strategia de dezvoltare a formarilor in urmatorul an scolar si largirea paletei de module integrate oferite elevilor la training-uri.

Scoala de Vara de la Eforie Sud „CNE – Factor al democratismului educational” a debutat in cadrul unei festivitati oficiale de deschidere ce i-a avut ca invitati pe Doina Melinte (presedinte ANST), Szell Lorincz (vicepresedinte ANST), Romeo Mosoiu (consilier MECTS), Margareta Constantin (inspector ISJ Constanta), Elena Frincu (Director DJST Constanta) si Sorin Vlaic (profesor coordonator CNE).

Programul a fost unul lejer, de vara, insa a reusit sa atinga toate scopurile proiectului care va continua si in anii urmatori, devenind o traditie a singurei organizatii a elevilor recunoscuta de MECTS.

Printre activitatile Scolii de Vara s-au numarat nu mai putin de 25 de training-uri pe diverse teme pentru membrii CNE, animatie pe plaja, prezentari de proiecte, expunerea de bune practici, activitati sportive, discutii referitoare la strategia CNE pentru urmatorul an, seri tematice si culturale nonformale, dar si seminarii sustinute de Silviu Sergiu de la Evenimentul Zilei si B1 TV si Adriana Ancuta de la AloModa.

Tabara a fost finantata de ANST, cu sprijinul DJST si ISJ Constanta, iar transportul a fost asigurat de catre MECTS prin inspectoratele scolare judetene.

La festivitatea de inchidere au participat Romeo Mosoiu (consilier MECTS), Andreescu Aliss (Inspector Scolar General), Elena Frincu (Director DJST Constanta), Mari Mrejeru (prof. coordonator CJE Constanta) si Sorin Vlaic (profesor coordonator CNE). Acestia au acordat premii pentru cele patru sectiuni:

Cea mai buna idee de proiect: CJE Timis
Cel mai original proiect: CJE Sibiu
Cel mai complex proiect: CJE Constanta
Cel mai de impact proiect: CJE Bacau
Premiul special pentru redactarea portofoliilor: CJE Ialomita, CJE Maramures si CJE Hunedoara

Pentru noi, membrii CJE Bacau, Scoala de Vara de la Eforie a fost o experienta de neuitat care a adus in viata noastra o multime de notiuni noi care speram sa contribuie la dezvoltarea noastra personala, profesionala si organizationala, o groaza de prieteni noi si multe amintiri de neuitat.
Scoala de Vara a CNE 2011 (6)
Felicitari organizatorilor si multumim constantenilor pentru ospitalitate!

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.