Trupa de teatru PROSPERO de la Palatul copiilor Bacau, a fost selectionata si va participa la festivalurile “ArtThalia” si “3FEST”

FOTO JPG PRINT grup PROSPERO.
Trupa de teatru PROSPERO de la Palatul copiilor Bacau, coordonata de regizorul Gheorghe Balint, a fost selectionata si va participa la urmatoarele festivaluri :
• Festivalul national de teatru “ArtThalia” editia aIa – Drobeta Turnu Severin (6-10 septembrie)
• Festivalul national “3FEST” 2011 editia aVa Pitesti (19-23 septembrie)

Festivalul national 3FEST 2011 are urmatoarele sectiuni : teatru, film, foto si muzica. Festivalul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 13-25 de ani (elevi si studenti). In cadrul festivalul national de teatru “ArtThalia” se vor organiza workshop-uri pe diverse teme si ateliere de improvizatie si miscare scenic.

Presedintele juriului este prof.univ.Doctor Honoris Causa al U.N.A.T.C doamna Sanda Manu, reputatul regizor si director al Festivalului William Shakespeare domnul Emil Boroghina si alte personalitati ale lumii teatrale din Romania. Organizatorii suporta cheltuielile de cazare si masa. Trupele de teatru vor plati o taxa de participare de 50 ron / participant si isi asigura singure transportul la festival.

Declaratie Gheorghe Balint : “Trupa PROSPERO isi continua drumul spre performanta (si) cu aceste doua festivaluri. Vom participa la ambele festivaluri cu spectacolele : “Te iubesc, tata…” de Mihaela Iancu – one woman show Alexandra Spataru si “Sandwich cu pui” de Matei Visniec (Radu Stoica & Alexandra Spataru).

Speram ca vom gasi ajutor financiar pentru a putea plati transportul. Dupa inceperea anului scolar vom organiza concurs / auditie pentru a primi noi membri in trupa PROSPERO (clasele IX-XII) si pentru PROSPERO junior (clasele V-VIII).

Vom incepe repetiiile la noi spectacole : Micul Print de Antoine de Saint Exupery, Angajare de clovn de Matei Visniec, Scaunele de Eugene Ionesco, Orasul mincinosilor si You Tube (spectacole de animatie). Performantele trupei Prospero ne fac sa speram ca vom gasi intelegere si sprijin la Primaria Bacau si directiunea teatrului Bacovia pentru a putea juca in sala studio a teatrului.

In felul acesta bacauanii vor avea ocazia sa se bucure de talentul si munca actorilor-elevi .

Trupa PROSPERO este un proiect educational (work in progress) “TEATRU PENTRU TOTI” al companiei BUZUNARUL CU TEATRU in parteneriat cu Palatul copiilor Bacau, Consiliul judetean al elevilor Bacau si SALONUL DE PIANE- Mioara Iacob.

Trupa multumeste Fundatiei pentru comunitate Cluj si companiei MOL Romania pentru sponsorizarea (in cadrul programului de promovare a talentelor) de 3000 ron in echipamente de lumini de scena.”

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.