Relaţiile ruso-americane, temă de dezbatere la C.C.D. Bacău

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, în colaborare cu Centrul Cultural American, din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, organizează marţi, 21 mai 2013, de la ora 14.30, conferinţa: “Relaţiile ruso-americane”.

Aceasta va fi susţinută de Matthew Rojansky, profesor universitar la Universitatea din Washington D.C. şi director adjunct al Programului pentru Rusia şi Eurasia, la Carnegie Endowment.

În calitate de expert în probleme de securitate naţională şi politici privind armamentul nuclear, activitatea sa se concentrează pe relaţiile dintre Statele Unite ale Americii, NATO şi statele din fosta Uniune Sovietică.

Totodată, invitatul american este participant la Dialogurile Dartmouth, care reprezintă o continuare a iniţiativelor de rezolvare a conflictelor dintre S.U.A. şi Rusia, începute în 1960, iar comunicările sale profesionale au fost publicate de ”International Herald Tribune”, ”Washington Post” şi ”Foreign Policy”.

Activitatea se adresează profesorilor de istorie, precum şi persoanelor interesate de relaţii internaţionale şi studii politice, şi se va desfăşura la Centrul American Corner Bacău, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”.

„Această conferinţă continuă  seria de astfel de activităţi, prin intermediul cărora dorim să oferim colegilor, profesori, dar și publicului doritor, posibilitatea de a se informa asupra unor aspecte sensibile ale politicilor mondiale contemporane, de a afla noutăţi şi de a intra în contact cu experți americani, pentru a face schimb de idei și pentru a învăța din experienţa lor.  Așadar, credem că prezenţa unui nou speaker american la Bacău este binevenită”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

2 comentarii la „Relaţiile ruso-americane, temă de dezbatere la C.C.D. Bacău

  • miercuri, 23-10-13 la 0:46
    Permalink

    Bună ziua,
    Care ar fi Editura care ar putea publica o lucrare de circa 350 de pagini într-un tiraj stabilit de editură ca fiind avantajos din punct de vedere al eficienței economice?
    Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul Dvs.

    Răspunde
    • miercuri, 23-10-13 la 0:56
      Permalink

      Din cate stiu, cam orice editura mica va publica cartea atata timp cat veti suporta dvs. costurile aparitiei.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.