Relaţiile Româno-Israeliene, temă de dezbatere pentru elevi şi profesori

2
RELAŢIILE ROMÂNO-ISRAELIENE, TEMĂ DE DEZBATERE PENTRU ELEVI ŞI PROFESORI
124 DE LICEE DIN ROMÂNIA, INTENŢIONEAZĂ SĂ COLABOREZE CU LICEE DIN ISRAEL

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău în colaborare cu Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău şi în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Bacău, a organizat luni, 16 mai 2011, începând cu ora 13.00, o activitate cu tema „Relaţiile româno-israeliene 1948 – 2011”, dedicată celei de a 63-a aniversare a Statului Israel.

Acţiunea a fost coordonată de prof. dr. Jeny Ghioc, inspector şcolar de specialitate şi s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău.

La acest eveniment au participat peste 100 de elevi de la: Şcoala cu Clasele I – VIII „Alecu Russo”, îndrumaţi de prof. Mihaela Savin, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău, îndrumaţi de prof. Oana Cruceanu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, îndrumaţi de prof. dr. Laurenţiu Stroe şi bineînţeles, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, îndrumaţi de prof. dr. Jeny Ghioc.

De remarcat este faptul că profesorii amintiţi mai devreme, au participat în ultimii ani la conferinţe, programe de formare şi seminarii cu această tematică, organizate de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău.

Directorul acestei instituţii, prof. Gabriel Stan, a prezentat cu această ocazie, în premieră, un program educaţional internaţional, iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Ambasada Statului Israel la Bucureşti.

Acesta presupune realizarea unor schimburi de experienţă, între licee din România şi licee din Israel.

Aşadar, 124 de licee reprezentative la nivel naţional, dintre care trei din judeţul Bacău, Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti, şi-au manifestat intenţia de a intra în contact cu licee din Israel.

„Considerăm că acest nou proiect educaţional internaţional este binevenit, deoarece creează un cadru inedit de colaborare, în mod deosebit cu scopul realizării unor schimburi de experienţă şi de bune practici.

De asemenea, permanent am militat pentru dezvoltarea unor proiecte, care să contribuie, într-o manieră plenară, la afirmarea internaţională a noului mediu educaţional din România.

În acest context, nu putem decât să ne exprimăm satisfacţia că Ministerul Educaţiei şi Ambasada Statului Israel, aderă la asemenea iniţiative, care pot contribui la consolidarea relaţiilor multilaterale, dintre România şi Israel.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacău.

Prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.