Global Invest şi Romconstructor, treabă de mântuială in cartierul CFR

Primarul Municipiului Bacău, domnul Romeo Stavarache, a dispus executarea garanţiilor de bună execuţie mai multor firme care au executat lucrări de proastă calitate pe unele străzi în cartierul CFR. Este vorba de societăţile Global Invest şi Romconstructor, societăţi care au câştigat licitaţiile organizate pentru construcţia străzilor. Conform contractelor încheiate cu Primăria Municipiului Bacău, garanţia pentru străzile executate este de doi ani, timp în care eventualele defecţiuni apărute din vina constructorului trebuie remediate de acesta, pe cheltuiala sa.

Deşi au existat mai multe solicitări adresate societăţilor în cauză prin care erau somate să remedieze defecţiunile apărute ca urmare a lucrărilor executate, niciuna dintre aceste societăţi nu s-a conformat, motiv pentru care primarul Romeo Stavarache a dispus executarea garanţiilor.

„Răbdarea mea a ajuns la limită, motiv pentru care am dispus executarea garanţiilor. Dacă le convine să încaseze mai puţini bani pe lucrările executate este problema acestor societăţi. Pe mine mă interesează respectarea termenelor şi lucrări de bună calitate. Dacă nu sunt în stare să respecte aceste cerinţe, să nu mai participe la licitaţii, să nu mai lucreze cu Primăria şi să lase pe alţii care vor să facă treabă de calitate” a declarat Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău.

Societatea care a executat cele mai proaste lucrări este SC Global Invest, motiv pentru care Primăria a demarat lucrări de reparaţii pe 6 străzi din cartierul CFR. Este vorba de străzile Dr. Istrate, Procopie Strat, Iaşilor (inclusiv canalizare), Tudor Vladimirescu, Independenţei şi Dimitrie Cantemir, în vreme ce Romconstructor a executat lucrări ce necesită reparaţii pe strada Ozanei.

Principala vină a acestor societăţi este slaba calitate a betonului folosit la infrastructura rutieră.

Valoarea garanţiilor executate este de 206.895 lei. În cazul în care lucrările de reparaţii costă mai mult decât valoarea garanţiilor constituite, Primăria va încerca pe cale amiabilă recuperarea diferenţelor, în caz contrar va acţiona cele două societăţi în judecată.

„Nu voi tolera nici un fel de abateri de la calitatea şi termenul de execuţie şi chiar daca firmele favorizate mereu de fosta administraţie s-au obişnuit cu contracte umflate, nu voi tolera o astfel de practică. Dacă firmele merg la licitaţii cu preţuri subevaluate cu speranţa că vor face treabă de proastă calitate se înşeală, voi folosi toate pârghiile legale pentru a stopa asemenea practici” a mai declarat Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău.

Cele două societăţi riscă să nu mai poată participa la licitaţiile viitoare organizate de Primăria Bacău. Conform legii, una dintre cerinţe este prezentarea unui Certificat Constatator de bună execuţie, documente care nu vor mai fi eliberate de către Primăria Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.