Punct de prim ajutor al Crucii Roşii în cadrul proiect pilot

P1050708Joi, 26 septembrie, va fi inaugurat punctul de prim ajutor al Crucii Roşii din localitatea Satu Nou, comuna Colonești. Crucea Roşie Română a lansat la nivel naţional un proiect-pilot în 10 judeţe, printre care şi în Bacău, de deschidere şi dotare corespunzătoare a unor centre de prim ajutor la ţară, în comunităţi izolate.

Evenimentul va avea loc la ora 13.30 la casa învățătorului Nicuță Ion, locație în care va funcționa punctul de prim ajutor. Acesta, împreună cu alte trei persoane din localitate, au fost instruți de Crucea Roșie, filiala Bacău, să îndeplinească funcţia de “salvatori comunitari”, a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul filialei din judeţul Bacău.

Punctul de prim ajutor este dotat cu materiale sanitare, cu tensiometru, glucometru şi cu un aparat EKG, fiind transmise telefonic în timp real datele citite de la pacient către un sistem special de la Bucureşti.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Un comentariu la „Punct de prim ajutor al Crucii Roşii în cadrul proiect pilot

  • sâmbătă, 28-09-13 la 18:08
    Permalink

    NUMAI EU NU BENEFICIEZ DE NIMIC , PENSIE NU , VENIT NU , 60 ANI , AM DEPUS DOSARU DE PENSIE DIN 16.05.2013 NU AM PRIMIT NICI ACUMA NIMIC , CONTROL MEDICAL NU , AM AVUT CEVA BANI SI AM PLATIT ASIGURARILE PANA IN MAI , NU AM BANI MOR IN CASA DE FOAME . CU STIMA

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.