Proiectul educaţional “Alege să fii sănătos” a ajuns la sfârșit

sanatos

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunţă închiderea oficială a proiectului educaţional “Alege să fii sănătos” (AS). Prin intermediul activităţilor educative nonformale și de petrecere a timpului liber a fost promovat, în rândul tinerilorilor, un stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri.

Proiectul desfăşurat în perioada 21 mai 2013 – 30 noiembrie 2013 şi-a atins indicatorii şi scopul pentru care a fost realizat şi anume acela de a dezvolta atitudini și practici, în rândul tinerilor băcăuani cu vârste între 14-19 ani, privind sănătatea minții, corpului și sănătatea socială.

Ajunşi aşadar, la finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mândri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale activităţilor derulate cum ar fi: depăşirea numărului de beneficiari, iniţial 300 tineri, pentru ca la final să putem raporta un numar de 438 tineri beneficiari; 15 activităţi de informare a 415 de tineri din municipiul Bacău, cu vârste între 14-19 ani, în legătură cu beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos; 16 activităţi de prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate, prin dobândirea de către grupul tintă al proiectului a unor informații corecte despre droguri alcool și tutun – 438 de tineri informaţi; identificarea unor modalități de sensibilizare a comunității în ceea ce privește fenomenul drogurilor şi a substanţelor noi cu efecte psihoactive – 1 seminar organizat, 4 activitati de informare stradala susţinute, 1activitate sportivă organizată, informari realizate; dezvoltarea personală a tânărului, prin cunoașterea de sine și formarea unei imagine pozitive despre propria persoană – 7 activitati outdoor organizate, 4 work shop-uri susţinute; comunicate de presă şi informări diseminate, realizarea şi distribuirea de materiale de promovare (afişe, pliante, mape, insigne, semne de carte etc), postări pe website-ul asociaţiei în vederea informării, promovării şi diseminarii rezultatelor şi beneficiilor participării la activităţile proiectului (apdp7bacau.ro), seminarii de prezentare realizate în scop de promovare şi diseminare a rezultatelor şi surselor de finanţare, etc.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacau şi al Consiliului Local al Municipiului Bacau. Valoarea totală a proiectului este de 6.049,54 din care 1.049,54 lei contribuţia APDP şi 5.000 lei finanţare conform contractului de finanţare nerambursabilă nr. 68976/21.05.2013. Colaboratorii Asociaţiei pentru Promovarea Dezvoltării Personale, în proiect: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.