Program prelungit la Permise Auto

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău a prelungit programul de lucru în această perioadă până la orele 20.00.

Programul prelungit va fi valabil până la 18 ianuarie 2013, având în vedere că situaţia a fost generată de noile condiţii impuse de modificarea legislaţiei privind obţinerea permisului de conducere ce va intra în vigoare începând cu data de 19 ianuarie 2013, în conformitate cu prevederile Directivei Europene 126. Aceste modificări vizează în esenţă introducerea unor noi categorii de permis pentru mopede, apărând o nouă categorie la motociclete, categoria A2. De asemenea, vor fi instituite perioade de valabilitate administrativă diferenţiate în funcţie de categoriile de permis, de cinci respectiv zece ani. O altă modificare importantă va fi aceea prin care prelungirea valabilităţii administrative a permisului de conducere va fi condiţionată de efectuarea controalelor medicale.

Întrucât sâmbătă, 12 ianuarie 2013, este zi normală de lucru, în care se recuperează ziua de 24 decembrie 2012, declarată liberă prin decizie a Guvernului pentru salariaţii din sectorul public, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău va fi program de lucru normal, 08.00-16.00.

Pe site-ul Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău, www.prefecturabacau.ro, se găsesc informaţiile privind documentele necesare pentru eliberarea permisului de conducere, inclusiv formularul tipizat care poate fi imprimat şi completat acasă de către toţi cetăţenii interesaţi.

Precizăm faptul că, potrivit legislaţiei,  permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionate în acestea, în funcţie de categoria deţinută. Aceste documente sunt recunoscute şi valabile în tot spaţiul european, iar taxa de eliberare, în valoare de 68 de lei, rămâne neschimbată. Astfel permisele auto care au fost emise în perioada anterioară şi sunt în termenul de valabilitate administrativă nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicării modificărilor legislative începând cu data de 19 ianuarie.

În acest sens, pentru a evita aglomeraţia inutilă la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău, se recomandă ca cetăţenii judeţului Bacău să nu se adreseze SPCRPCIV pentru schimbarea permiselor de conducere mai devreme de 3-6 luni până la expirare.

sursa: Cancelaria Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.